A gyömrői polgármester jelöltjei vesztettek, nem maradt többsége a testületben

  • narancs.hu
  • 2023. május 21.

Belpol

Mindenhol a HEGY jelöltjei nyertek.

Három időközi választást is tartottak Gyömrőn, és mindhármat a helyi ellenzéki Hajnal Egyesület Gyömrőért (HEGY) jelöltjei nyerték – írta meg a 444.hu.

Gyömrőt 2002 óta az a Gyenes Levente vezeti, akinek több botrányos ügye is volt az elmúlt években, legutóbb fél évet volt letartóztatásban, mert a gyanú szerint tagja lehet egy biztonsági őröket foglalkoztató számlagyáros bűnszervezetnek, amely több mint másfél milliárd forintnyi adót csalt el. A képviselő-testület üléseit szabadulása után nyomkövetővel vezeti. Még 2012-ben a doktorijával kapcsolatban voltak kérdőjelek.

A választás tétjéről a HEGY-et vezető Horváth István azt mondta a 444-nek a választást megelőző riportban, hogy 

az időközi választás eredménye megmutatja, hogy a választópolgárok Gyenessel vagy nélküle képzelik-e el a jövőt.

Ezt mindenkinek tudomásul kell venni, aki a 2024-es önkormányzati választásra készül.”

Az 5. választókerületben Kisberk Szabolcs, a Mi Hazánk sajtófőnöke lett a második, a Jó Itt Élni (JIÉ) jelöltje (ez a polgármester szervezete) a harmadik. A 7. és 8. választókerületben a JIÉ a második, a Mi Hazánk a harmadik lett.

Gyenes várhatóan a többsége elvesztése után sem mond le polgármesteri posztjáról. A választás előtt legalábbis azt nyilatkozta, hogy polgármesteri megbízatása szerinte nem függ össze a testület összetételével, a négy évvel ezelőtt kapott felhatalmazással akarja vezetni a várost a 2024. júniusi választásig.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk