Sorosistának bélyegzett civilekkel is találkozik az idelátogató amerikai külügyminiszter

  • narancs.hu
  • 2019. február 8.

Belpol

A TASZ és a Helsinki Bizottság is meghívót kapott.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn, azaz február 11-én látogat Magyarországra, a látogatás és ennek kérdései pedig az egyébként nem egészen simán zajló amerikai-magyar kapcsolatban is fontos lehet.

Az amerikai külügyminisztérium hivatalos közleménye szerint ráadásul Pompeo nem csupán Orbánnal fog egy asztalhoz ülni, hanem találkozik a TASZ és a Helsinki Bizottság képviselőivel is- írja a HVG.hu. A meghívás tényét mindkét - a kormány általi sorosozásnak sokszor kitett - szervezet is megerősítette a 444.hu-nak.

Az Orbán Viktorral, Szijjártó Péterrel és Benkő Tibor hadügyminiszterrel való találkozás fő témái a magyar-amerikai kapcsolatok lesznek, emellett szó lesz védelmi együttműködésről, energiabiztonságról és regionális biztonsági kérdésekről, Ukrajna támogatásáról, a nyugati szövetség erősítéséről valamint a kínai és az orosz befolyás elleni küzdelemről - írják.

A találkozón pedig Helsinki Bizottság és a TASZ képviselői mellett még az Amnesty International is részt vesz.

A HVG külön kiemeli, hogy Pompeo mostani európai körútjának pozsonyi és varsói állomásán sem szerepel civil szervezetekkel való találkozás, ami akár jelzésértékű gesztusnak is tekinthető az amerikai kormány részéről.

Neked ajánljuk