Megalakult a sztrájkbizottság, a kormány még tárgyalna is velük

  • narancs.hu
  • 2019. február 8.

Belpol

Most a közszféra dolgozóiról van szó.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ)  több területen is sztrájkbizottságot alakított és megfogalmazták sztrájkköveteléseiket -írja a Népszava.

Ráadásul választ is kaptak a kormányzattól, már megvannak a kormányzati tárgyalópartnerek aközponti igazgatásban, az önkormányzati hivatalokban és a szociális ágazatban leírt javaslataikkal kapcsolatban is. Már hétezer munkahelyre eljuttatták a sztrájk megszervezéséhez szükséges dokumentumokat, de ahogy mondják, ez csak akkor lép életbe, ha ha van elég támogatója a munkabeszüntetésnek. "Nekünk nincs más utunk, mint a tárgyalások kikényszerítése vagy a sztrájk, mert ezek a közszolgálati munkahelyek ellehetetlenülnek" - nyilatkozta a lapnak Boros Péterné.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének válaszolva is kijelöltek tárgyalópartnereket, akik azonban eddig nem jeleztek vissza, hogy a jövő héten megtarthatóak-e ezek az egyeztetések. Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke elmondta, ha nem zajlanak le szerdáig a megbeszélések, akkor úgy veszik, hogy jogszerűen szervezhet sztrájkot, ha a pedagógus társadalom ezt akarja.

Hozzáteszik, hogy a versenyszférában munkahelyenkénti sztrájkok és  bértárgyalások vannak folyamatban.

Figyelmébe ajánljuk