Majdnem 10 milliárdos projektet nyert Mészáros Lőrinc cége a gödi vízközmű hálózat fejlesztésére

  • narancs.hu
  • 2020. november 30.

Belpol

Mióta a kormány elvette a városvezetéstől az iparűzési adót, csak úgy ömlik a pénz a városba.

9,63 milliárd forintot nyert el a Mészáros és Mészáros Kft. egy másik céggel együtt a gödi ipari fejlesztési terület vízközmű hálózatának fejlesztésére – írja a portfolio.hu.

A lap információja szerint az Opus érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel 98,5%-1,5%-ban megosztott konzorciumban nyerte el az NFP Nemzeti Fejlesztési programiroda Nonprofit Kft. által kiírt, „Gödi ipari-innovációs fejlesztési terület víziközmű hálózatok infrastruktúrafejlesztése” projektet.

Mint ismert, áprilisban, még a koronavírus-járvány első hulláma alatt a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva elvette az ellenzéki vezetésű Gödtől a Samsung-gyár területét, majd az ezzel járó adóztatási jogokkal együtt a fideszes többségű Pest Megyei Önkormányzatnak adta azt, és 42 milliárdos infrastrukturális fejlesztéseket rendelt el rajta. Az akkori aktuális kormányrendelet szerint a vízközmű hálózat fejlesztését két év alatt 11,9 milliárdból végeznék el.

(Portfolio)

Figyelmébe ajánljuk