A kormányközeli vidéki lapok még nem vármegyésítettek

  • narancs.hu
  • 2023. január 3.

Belpol

Pedig a megyék már a múlté, idéntől hivatalosan vármegyék vannak Magyarországon. 

Január elsejétől hivatalosan vármegyének hívják Magyarország megyéit, azonban a hvg360 korábban arról írt, hogy a kormányközeli KESMA-hoz tartozó Mediaworks még tavaly nyáron, az új vármegye rendszerrel kapcsolatos alaptörvényi változás elfogadása után levédette a vidéki napilapjainak vármegyés neveit.

A vállalat 47 milliárdos forgalmával Magyarország második legnagyobb árbevételő médiás társasága, portfoliójában tucatnyi vidéki napilap szerepel, melyek közül egyeseknek a címében szerepel a megye szó. Ezért 2022 augusztusában védjegyoltalmat kértek egyebek között a Heves, a Fejér és a Békés Vármegyei Hírlap nevére.

A Media1 2023 első hétfőjén végigvette, hogy a vármegyésítést milyen gyorsan hajtották végre az említett lapoknál, viszont január másodikán a régi nevével jelent meg a Nógrád Megyei Hírlap, a Heves Megyei Hírlap, a Békés Megyei Hírlap és a Fejér Megyei Hírlap is, igaz, utóbbi lapnak címlapján szerepel „A vármegye lapja” kiegészítés. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk