A kormánynak is dolgozó elit ügyvédi irodával szerződött a médiahatóság

  • narancs.hu
  • 2023. január 27.

Belpol

Tiborcz Istvánnak is bevált.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerződéseinek listájából kiderül, elit ügyvédi iroda segíti a jövőben a médiahatóság munkáját – szúrta ki a 444

Az NMHH 142,7 millió forintos megállapodást kötött a DLA Piper Posztl, Nemescsói, Győrfi-Tóth és Társai Ügyvédi Irodával összehasonlító nemzetközi médiajogi tanácsadói tevékenység végzésére. A DLA Piper a világ egyik legnagyobb és legelismertebb globális jogi irodája, amely 4200 ügyvédet foglalkoztat a világ több mint 40 országában, korábban pedig Orbán-kormánynak is dolgozott már: a Le Cheque Dejeuner, valamint Sodexo által indított perekben 1,267 milliárd forintért próbálta védeni az államot.

A 444 korábban azt is megírta, hogy az elit ügyvédi iroda segíti Tiborcz István cégét is a hatósági engedélyek beszerzésében, valamint a DLA Piper nyerte – egyedüli indulóként – a Nemzeti Koncessziós Iroda által jogi tanácsadásra kiírt 100 millió forintos keretösszegű közbeszerzést is. Az NMHH-val kötött szerződésük tavaly december közepétől idén június végéig érvényes. 

A médiahatóság szerződéseiből az is kiderül, hogy a kormány kedvenc autóbeszállítójával, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.-vel is kötöttek egy 725,3 millió forintos beszerzési megállapodást, a Mercarius Flottakezelő Kft.-vel pedig egy 225,8 millió forintos bérleti szerződést.

(Címlapképünkön: Koltay András, a médiahatóság elnöke)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk