Megint itt a péntek, újabb ellenzéki politikus jelentette be, hogy a DK-ban folytatja

  • narancs.hu
  • 2023. január 27.

Belpol

Kenéz István is búcsúzik a Párbeszédtől.

Kenéz István a Facebook-oldalán jelentette be távozását Párbeszédből, ahol a párt felügyelő bizottságának elnöke volt – írja a 444. Ezzel egy újabb politikus hagyta ott párját, hogy csatlakozzon a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz.

Kenéz döntése hátterével kapcsolatban arról írt, hogy az előválasztás képviselőjelöltjeként ismerkedett meg a DK politikusaival: „Elképesztő volt látni, hogy a DK egyszerre jelent egy fegyelmezett, hatékonyan működő pártot, és egy befogadó és barátságos közösséget.” Hozzátette:

„Akkor értettem meg, hogy a hatalmat leváltani szándékozó választók miért a DK-t tartják a legesélyesebbnek erre a történelmi feladatra.” 

Szerdán egyébként a Párbeszédből múlt pénteken távozó Kocsis-Cake Olivio máris árnyékkormánybiztos lett. Hogy Kenézre vár-e hasonló feladat, azt egylőre nem tudni. Annyi azonban bizonyos, hogy a politikus szerint „az Árnyékkormány jelenti az egyetlen kormányzóképes alternatívát az ellenzékben”.

Az elmúlt hónapokban több ellenzéki képviselő is átigazolt a DK-hoz, csak tavaly novemberben négyen csatlakoztak hozzájuk más pártokból. Decemberben a Momentum egyik alapítója, Buzinkay György is belépett a DK-ba.

(Címlapképünk forrása: Kenéz István Facebook-oldala)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk