A koronavírus elérte az európai autógyártást is
autopiac_MTI1343.jpg

A koronavírus elérte az európai autógyártást is

  • narancs.hu
  • 2020.03.16 17:03

Belpol

Fokozatosan nő azoknak az autógyártóknak a száma, amelyek átmenetileg teljesen, vagy részlegesen leállítják európai termelésüket.

A Peugeot, Opel és Vauxhall márkákat gyártó franca PSA azt közölte, hogy egyelőre március 27-ig teljes európai autógyártását felfüggeszti – írta meg az MTI. Az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is ugyanígy tesz az európai üzemeinek döntő részében.

Csehországban a német Volkswagen Skoda Auto, valamint a dél-koreai Hyundai Motor leánycégeinél a szakszervezetek 14 napos munkaleállást javasolnak, de erről még nincs döntés. Eközben a Volkswagen Lisszabon melletti Autoeuropa gyárában a napi termelést egyelőre 16 százalékkal fogta vissza. A Volkswagen bejelentette azt is, hogy termelésének felfüggesztését tervezi pozsonyi gyárában.

Spanyolországban a múlt héten bizonytalan időre leállt a termelés a Renault-Nissan egyes gyáraiban, valamint a Volkswagen Seat leánycégénél.

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.

Ők így csinálják

  • A szerk.

PTSD – csúnya betegség, az van nekik, szegény Fidesznek, poszttraumás stressz szindrómájuk, immár vagy negyedszázada.