A Közgyűlésről a Várba mentek Karácsonyék, hogy kiálljanak a betámadott polgármester mellett

  • narancs.hu
  • 2023. december 13.

Belpol

A DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd frakció polgármesterei és Baranyi Krisztina felmentek a Várba, hogy szolidaritást vállaljanak V. Naszályi Mártával.  

A kezdete után nem sokkal félbeszakadt a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése, Karácsony Gergely főpolgármester ugyanis bejelentette, hogy a DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd frakció polgármestereivel és a független Baranyi Krisztinával átvonulnak az I. kerületbe, ahol V. Naszályi Márta polgármestert biztosítják a támogatásukról – írja a Telex.

Mint arról korábban írtunk, amióta az ellenzék elveszítette a többséget a kerület képviselő-testületében, a kormánypárti képviselők, két kiugrott jobbikossal kiegészülve, megpróbálják ellehetetleníteni a polgármestert. V. Naszályi Mártát szerdán fegyelmi eljárás keretében hallgatják meg, amit a kerület fideszes többsége kezdeményezett ellene.

Karácsony Gergely a közgyűlésről kivonulva V. Naszályi Mártával és a több képviselővel felszállt a 16-os buszra, ezzel utaztak a Várba, ahol Karácsony arról beszélt, hogy a Fidesz mindenütt megpróbál éket verni a Fővárosi Közgyűlés tagjai közé, de ők azt üzenik, hogy ez nem fog sikerülni, a fővárosi koalíció sok válságot kezelt már és kitart. V. Naszályit a volt jobbikosok szerinte eladták egy tál lencséért, és azok a vádak, amelyek V. Naszályit érték, azok nyilvánvalóan nevetségesek és hazugak. Hozzátette, kiállnak minden taguk mellett, akiket igaztalanul megtámadnak. 

V. Naszályi Márta arról beszélt, hogy egy választáson lehet úgy indulni, hogy az illető tanúbizonyságot tesz az alkalmasságáról, meg úgy is, hogy az ember törvényeket módosít és lejáratókampányt indít az esélyes jelöltek ellen. Azt is mondta, ellene koncepciós eljárás folyik, amit szándékosan a Fővárosi Közgyűlés napjára tűztek ki, amikor neki ott kell megjelennie. Hozzátette, hálás a polgármestertársaknak, akik kiállnak mellette. 

Kovács Péter XVI. kerületi fideszes polgármester a fővárosi Fidesz Facebook-oldalára feltöltött videóban felháborítónak nevezte, hogy – mint fogalmazott – Karácsony Gergely főpolgármester a munka helyett a pártpolitikát választotta és faképnél hagyta a Fővárosi Közgyűlést. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk