A közmédia visszautasítja „az erőszakos követeléseket”

  • narancs.hu
  • 2024. október 6.

Belpol

Szerintük egy év alatt több mint hatezerszer hívták be az ellenzéki politikusokat a műsorokba. 

„A közmédia visszautasítja azokat az erőszakos követeléseket, melyek a törvényi szabályokkal szembeszegülve ismételten kísérletet tesznek arra, hogy beavatkozzanak a közmédia működésébe, a szerkesztői szabadságba, a műsorstruktúrába, és politikai kézi vezérlést akarnak kialakítani a közmédia vonatkozásában. Ez az európai uniós szabályokkal is ellentétes” – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombaton este.

A közlemény szerint a közmédia „visszautasítja az MTVA munkatársait érintő atrocitásokat. Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést. Visszautasítja a folyamatos megalázását a közmédia és más médiumok munkatársainak”. Mint írták, Magyar Péter, büntetőeljárás alá vont európai parlamenti képviselő állításaival szemben a közmédia csak a 2022. évi országgyűlési választásokat követő egy évben (2022. április 3. és 2023. április 2. között) az ellenzéki pártok képviselőit összesen 6764 alkalommal hívta meg televízió- és rádió műsoraiba. Ezekből összesen 161 alkalommal fogadták el a meghívást, 6603 esetben nem jelentek meg - ismertették.

Magyar Péter és a Tisza Párt vezetésével tüntetést tartottak az MTVA Kunigunda úti épülete előtt, a párt elnöke arra buzdította a résztvevőket, hogy vegyék nyakukba az országot: tudassák az emberekkel, mely csatornák tartoznak a propagandához, segítsenek letölteni valódi újságok appjait – mutassák meg minél többeknek a valóságot. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk