A lakosság 29 százaléka szerint minden szuper Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2023. május 10.

Belpol

A Fidesz támogatottsága 50 százalékos, javul a közhangulat.

A Fideszt a magyar választókorú lakosság 32 százaléka támogatja, a többi politikai erő támogatottsága alig, 1-1 százalékponttal változott – derül ki a Závecz Research szerdán közzétett pártpreferenciai kutatásából, írja a Telex. Az egyetlen kivétel Fideszen kívüli növekedés alól a Demokratikus Koalíció, ami az utóbbi három hónapban növekvő tendenciát mutat, és jelenleg 13 százalékon áll.

A többi párt közül a Mi Hazánk (6 százalék) és a Momentum (5 százalék) érné el a parlamenti küszöböt, a Jobbik 4, az MSZP és a Kétfarkú Kutyapárt 3-3, az LMP és a Párbeszéd 2-2 százalékot, a Mindenki Magyarországa Néppárt 1 százalékot érne el. A biztos választók körében a Fidesz 50 százalékkal vezet, mögötte a DK 19, a Mi Hazánk 7, a Momentum 6 százalékon áll. A Jobbik és az MSZP 4-4, a Kétfarkú Kutyapárt 3, az LMP és a Párbeszéd 2-2 százalékot érne el. így alakulnak a támogatottságok:

A felmérés szerint nem túl aktívak a választópolgárok, ha most most vasárnap lenne egy választás, csak 48 százalékuk menne el szavazni. Ezzel együtt javult a közhangulat, most csak a válaszadók 64 százaléka mondta azt, hogy rossz irányba mennek a dolgok, ez tavaly novemberben 71 százalék is volt, igaz, a választások után 52 százalékról indult. Most az emberek 29 százaléka mondta azt, hogy minden rendben működik az országban.

A felmérést a Závecz 2023. április 28 és május 5. között végezte összesen ezer 18 évnél idősebb magyar állampolgár megkérdezésével.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk