A lakosság szűk többsége ellenzi a szankciókat

  • narancs.hu
  • 2022. október 25.

Belpol

És még meg sem száradt a bombás plakátokon a ragasztó.

Májusban még csak a válaszadók 41 százaléka, októberben már 52 százalékuk mondta, hogy nem támogatja az Oroszország ellen kivetett szankciókat a Medián felmérése szerint.

A 444 által ismertetett kutatás szerint a fideszesek 81 százaléka elutasítja a szankciókat. Azoktól, akik támogatják őket, megkérdezték azt is, mit szólnának, ha cserébe lassulna a magyar gazdasági fejlődés és nehezebbé válna a megélhetés. Májusban 35 százalék tartott ki így is a szankciók mellett, októberben már csak 31.

Az iskolai végzettség sokat számított a visszajelzéseknél. A diplások fele áldozatok árán is támogatná az orosz gazdaságot megszorongató szankciós politikát, az érettségizetteknél ez 32, a szakképzetteknél 23, a nyolc általánost végzetteknél pedig 15 százalék. A fiatalok körében szintén erősebb a szankciók támogatottsága.

Akárhogy is vélekednek a magyarok a szankciókról, Orbán Viktor az összeset megszavazta. Utána pedig nemzeti konzultációt indított a saját szavazatával megtámogatott politika ellen.

A kormány a napokban teleragasztotta az országot azokkal az ízléstelen plakátokkal, amelyek nem az orosz fenyegetést, hanem a „brüsszeli szankciókat” ábrázolja bombaként. Bakos András véleménycikkében erről azt írta:

„mi most egy európai háború közepette azt az Európai Uniót áztatjuk, amelytől pénzt várunk, amelyre számítunk; hogy lassan egyre nagyobb a baj, de mintha egyáltalán nem tudnánk, hogy ki a szövetségesünk, kire számíthatunk.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.