A Leisztinger-ügy miatt szembemegy az ellenzékkel a liberális politikus, és elindul polgármesternek a Belvárosban

  • - ngm -
  • 2019. július 2.

Belpol

Szabadai Viktornak elege lett a mutyibűzből.

„Lesz kire szavazni azoknak is, akik nem kérnek a belvárosi ingatlan-mutyiban érdekelt szocialistákból és csatolt részeikből” – kezdi friss Facebook-bejegyzését Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt Budapesti Választmányának elnöke. A posztban bejelenti, hogy ősszel ő is elindul a polgármesteri címért a Belvárosban.

false

 

Fotó: MTI

Szabadai a bejelentéshez épp tegnapi cikkünket osztotta meg, amelyben leírtuk, milyen faramuci helyzeten ülnek az ellenzéki pártok már hónapok óta.

A teljes ellenzék szégyene a belvárosi paktum. Nemcsak a Fidesszel mutyizó szociké, de a DK-é, a Momentumé is

Durván lenézik azokat az ellenzéki szavazókat, akik az V. kerületben laknak. Örül az ellenzék, folyik a pezsgő, lezajlott az előválasztás, de még hogy! 70 ezer ember, június ellenére! Igazi viták voltak, igazi verseny! Végre!

A lényeg: a DK, a Párbeszéd, a Momentum, valamint az MSZP épp azt a Tüttő Katát akarja indítani az V. kerületben, aki jelenleg épp a Hegyvidéken politizál önkormányzati képviselőként, de ez még a kisebb baj vele. Tüttőt ugyanis erős magánéleti kapcsolat fűzi Leisztinger Tamáshoz, akit bár baloldali oligarchaként szokás elkönyvelni, mégis feltűnően jól mozog a NER-ben, az V. kerületben pedig egy eléggé mutyigyanús ingatlanügybe mászott bele, de erről bővebben írtunk már korábban is.

A belvárosi mutyi legsötétebb szeglete: a szoci pénzember, Rogán bizalmasa és egy híres épület kalandja

Két friss ingatlanügy mögött is felsejlik Rogán Antal titokzatos bizalmasának, Kertész Balázsnak az alakja az V. kerületben. Miközben a Belvárosban Kertész ma is meghatározó szereplő, épp az ő családi körénél landolnak önkormányzati ingatlanok. És feltűnik: Leisztinger Tamás. Amikor 2006-ban Rogán Antal először lett polgármester a Belvárosban, T.

A helyzet fonákságát az okozza, hogy a balos ellenzéknek temérdek politikusból sikerült kiválasztania azt az egyet, akinek ha nincs is közvetlen köze a belvárosi ingatlanmutyihoz, magyarázkodni valója azonban még van, és ez a zavaros helyzet bizonyára nem szolgálja az ellenzék esélyeit az V.kerületben. Sőt, kifejezetten jó a Fidesznek, hogy az ellenzék így alakította ki a helyzetet, saját magának.

Ebben a kellemetlen helyzetben lenne Szabadai saját ambíciója szerint az ideális jelölt az ellenzéki szavazók számára.   „Ami biztos: se nekem, se a családom egyetlen tagjának nincsenek üzleti érdekeltségei a Belvárosban. És nem is lesznek. Én nem azért indulok, hogy tovább fosztogassam az V. kerületet. Az V. kerület valódi ellenzéki polgármester-jelöltjeként találkozunk a kampányban. Tisztelettel.”

Az már korábban egyértelmű volt, hogy a Fidesz a jelenlegi polgármestert, Szentgyörgyvölgyi Pétert indítja újra. Aki alatt az ingatlan-kiárúsítás csak újabb fokozatba kapcsolt.

Belvárosi mutyimérleg: a Rogán-botrány után még nagyobb tempóval adja el ingatlanjait a fideszes kerület

A Rogán-éra vagy a mostani belvárosi vezetés ingatlanprivatizációja tempósabb? Miről árulkodnak a számok? Kik a legnagyobb nyertesek? Meglepő és sokkoló válaszok összesítésünkben.

A Liberálisoknak jelenleg egyetlen parlamenti képviselőjük van (Bősz Anett), aki közös ellenzéki listán jutott be tavaly. Ennek ellenére Szabadai Viktor mellett eddig már Sermer Ádám is jelezte, elindul az összellenzéki jelölttel szemben – igaz, ő egyenesen főpolgármester lenne.

Figyelmébe ajánljuk