A magyar külügy is figyelmeztet: Ukrajna nem biztonságos, nem garantálják a segítségnyújtást

  • narancs.hu
  • 2022. február 13.

Belpol

Azt tanácsolják, fontolják meg az utazási szándékukat.

A Konzuli Szolgálat az Ukrajnába készülődőknek szombattól már azt tanácsolja, fontolják meg utazási szándékukat az Ukrajna és Oroszország között az utóbbi napokban kialakult feszültségre tekintettel. A tájékoztató szerint a fokozódó ukrán–orosz konfliktus miatt jobb későbbre halasztani az utazást.

Ha valaki mégis Ukrajnába utazik, azt kérik, regisztráljanak konzuli védelemre, kövessék figyelemmel a helyi híreket, a közösségi médiát, és tartsák be a hatóságok utasításait.

„Amennyiben bárki úgy dönt, hogy a Konzuli Szolgálat felhívása ellenére az országba utazik vagy ott marad, vegye figyelembe, hogy a biztonsági helyzet következtében a Konzuli Szolgálat nem feltétlenül tudja garantálni a segítségnyújtást!”

A héten több ország, köztük az Egyesült Államok, Hollandia, Dánia és Németország figyelmeztetést adott ki, és evakuálta diplomatáit és állampolgárait Ukrajnából.

(Konzuli Szolgálat)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk