A Magyar Rektori Konferencia is kiáll a „genderképzés” mellett

  • 2018. augusztus 13.

Belpol

Rövid véleményüket is elküldték az Emminek.

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) is kiáll a „genderképzés” mellett. A 168 Órának elküldött rövid közleményükben azt írják:

„A Magyar Rektori Konferencia a rendelkezésre álló rövid határidőn belül elküldte az előterjesztéssel kapcsolatos véleményét az Emmi részére. A elküldött véleményben az MRK nem támogatta a társadalmi nemek tanulmánya szak előzetes szakmai egyeztetések nélküli törlését a mesterképzési szakok jegyzékéből. Az MRK a kormányzati döntésig az üggyel kapcsolatos további nyilatkozatot nem tesz.”

Mint ismert, a múlt hét végén derült ki, hogy a kormány megszüntetné az általa nem kedvelt szakot. A két érintett egyetem közül a CEU egyből elutasította a kormány cenzúráját, míg az ELTE először úgy tűnt, behódol a kormánynak, majd ma újabb közleményt adtak ki, ami alapján már egészen másképp fest a véleményük.

Határozottan és egyértelműen elutasítják: mégis megvédi a gender szakot az ELTE

Az egyetem szerint a szak rendeleti úton való megszüntetése sértheti az Alaptörvényt is. Közleményt adott ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem a társadalmi nemek tanulmánya mesterszak megszüntetésével kapcsolatban. Mint ismert, a múlt hét végén derült ki, hogy a kormány megszüntetné az általa nem kedvelt szakot.

 

Figyelmébe ajánljuk