A Médiahatóság érvénytelennek nyilvánította a Klubrádió pályázatát

  • narancs.hu
  • 2021. március 11.

Belpol

Így eredménytelen a Budapest 92,9 MHz frekvenciára kiírt pályázat.

Nyertes nélkül zárta le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdán a Budapest 92,9 MHz rádiós frekvencia pályázati eljárását, miután az eljárásban egyetlenként bennmaradt pályázó, a Klubrádió Zrt. ajánlata is érvénytelennek bizonyult. A döntés ellen a pályázó tizenöt napon belül jogorvoslattal élhet - írja közleményében a Médiahatóság.

Döntésüket azzal magyarázzák, hogy megvizsgálták a Klubrádió pályázati ajánlatát, és megállapították, hogy az több szempontból sem felel meg a pályázati előírásoknak. A Médiatanács szerint a nyilvános cégadatok alapján megállapítható, hogy a Klubrádió több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható ellene.

Továbbá a Médiatanács szerint  a pályázat lényegi műsortervi hibákat tartalmaz. Megállapításuk szerint a benyújtott műsorterv nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott, melyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, így egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el - áll a közleményben.

A Klubrádió február 15-től csak az interneten hallgatható.

Hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kizárólag a kormánypárt jelölte tagokból álló Médiatanácsa miként  hallgattatta el a Klubrádiót, számos cikkben foglalkoztunk, legutóbb ebben:

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.