A Médiahatóság érvénytelennek nyilvánította a Klubrádió pályázatát

  • narancs.hu
  • 2021. március 11.

Belpol

Így eredménytelen a Budapest 92,9 MHz frekvenciára kiírt pályázat.

Nyertes nélkül zárta le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdán a Budapest 92,9 MHz rádiós frekvencia pályázati eljárását, miután az eljárásban egyetlenként bennmaradt pályázó, a Klubrádió Zrt. ajánlata is érvénytelennek bizonyult. A döntés ellen a pályázó tizenöt napon belül jogorvoslattal élhet - írja közleményében a Médiahatóság.

Döntésüket azzal magyarázzák, hogy megvizsgálták a Klubrádió pályázati ajánlatát, és megállapították, hogy az több szempontból sem felel meg a pályázati előírásoknak. A Médiatanács szerint a nyilvános cégadatok alapján megállapítható, hogy a Klubrádió több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható ellene.

Továbbá a Médiatanács szerint  a pályázat lényegi műsortervi hibákat tartalmaz. Megállapításuk szerint a benyújtott műsorterv nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott, melyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, így egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el - áll a közleményben.

A Klubrádió február 15-től csak az interneten hallgatható.

Hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kizárólag a kormánypárt jelölte tagokból álló Médiatanácsa miként  hallgattatta el a Klubrádiót, számos cikkben foglalkoztunk, legutóbb ebben:

 

Figyelmébe ajánljuk