A Mediaworks volt vezetőjét tette a kormány a Fudan élére

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 8.

Belpol

A még tervrajzokban sem létező egyetemet vezető alapítvány élére megérkeztek az új káderek.

Nagy változásokat hozott a kormány a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszát fenntartó, közpénznyelő alapítványbe, ugyanis a korábbi elnököt Palkovics Lászlót leváltották, a régi főigazgatót lefokozták, és új operatív vezetőt tettek a szervezet élére, méghozzá az egykori Mediaworks-vezért, Szabó Lászlót - írja a hvg.hu.

A lap emlékeztet, hogy a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány feladata a még tervasztalon sem létező egyetem fenntartása lenne. Fenntartani viszont egyelőre nincs mit, de ennek ellenére az alapítvány már több, mint egy éve működik - kuratóriummal, elnökkel, sőt főigazgatóval együtt.

A kormányváltást követő "kádercsere" most érte el a Fudan alapítványát, foglamaz a hvg.hu.  Az eddigi projektgazda, Palkovics László megkapta a Technológiai és Ipari Minisztériumot, így a Fudan a Kulturális és Innovációs Minisztérium fennhatósága alá került Csák János miniszter hatáskörébe.

A kuratóriumban is személycserék történtek: 

  • az elnöki tisztséget Palkovics Lászlótól Csák János vette át.
  • Kovácsics Iván kuratóriumi tag helyére, rögtön főigazgatói pozícióba Szabó László került, aki tavaly ősszel még gyógyszeriparért felelős miniszteri biztos volt, még korábban pedig a  kormányközeli Mediaworks Zrt. első embere.
  • A korábbi főigazgató, Bertáné Bényi Krisztina az újonnan létrehozott főigazgató-helyettesi munkakört kapta meg.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk