A miniszterelnök bejelentette: újra vásárlási idősávot tartanak fenn az időseknek

  • narancs.hu
  • 2020.11.23 12:51

Belpol

De a tavaszitól eltérő módon ezúttal az idősek máskor is vásárolhatnak, de a nekik kijelölt idősávban csak ők.

Orbán Viktor hétfő délelőtt jelentette be újabb Facebook videójában, hogy aláírta azt az Idősek Tanács alapján hozott kormányrendeletet, ami azt a célt szolgálja, hogy aa 65 éven felüliek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra, szombaton és vasárnap pedig 8 és 10 óra között védett sávban vásárolhatnak. Ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az idősek bármikor vásárolhatnak, de a védett idősávban csak ők tartózkodhatnak a boltokban.

Elmondta újból, hogy a járvány statisztikáiból világosan látszik, hogy a legveszélyeztetettebb korosztályt továbbra is az idősek jelentik. A bejelentés előtt az Idősek Tanácsának tagjai javasolták az idősáv bevezetését, melyet Novák Katalin tolmácsolt.

A járvány első hulláma alatt a 9-12 óra közötti idősávot jelölték ki 65 éven felülieknek a vásárlásra. Akkor csak ezekben az órákban mehettek be a boltokba.

A korlátozás a videóban látszó dokumentum szerint a kihirdetés másnapján lép életbe.

(Facebook/Orbán Viktor)

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

  • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.

Eladó, kiadó

Hérodotosz óta sokat változott a közmeg­egyezés azzal kapcsolatban, mik is lehetnek a történetírás elfogadott témái és alkalmatos forrásai.