A miniszterelnök úr annyit dolgozik, hogy még nem volt ideje találkozni Gruevszkival

  • narancs.hu
  • 2018. november 26.

Belpol

De persze, nagyon sajnálja a dolgot.

Azon ritka alkalmak egyike történt ma, hogy Orbán Viktor szóba állt a sajtó képviselőivel, legalábbis az Azonnalinak sikerült egy kérdés-választ kipréselni a miniszterelnök úrból.

„Látja, most éppen arra sincs időm, hogy két levegőt vegyek, mert itt fojtogatnak” – így válaszolt Orbán Viktor az Azonnali kérdésére a parlamentben, miszerint fog-e találkozni Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnökkel.

Majd a kitérő válasz után újabb próbálkozás következett, de most már a múlt időre vonatkozóan, vagyis, a miniszterelnök úr találkozott-e Nikola Gruevszki volt macedón elnökkel, mióta Magyarországon tartózkodik - hangzott a kérdés.

Ám a válasz azonban nem sokban különbözött az első kitérőtől, „nem, sajnos nem volt arra érkezésem” - közölte Orbán.

A korrupció és lehallgatás botrányba keveredett, odahaza két év börtönre ítélt macedón miniszterelnök magyar segítséggel, eddig tisztázatlan körülmények között érkezett Budapestre, ahol példátlan gyorsasággal, néhány napon belül menekültstátuszt kapott.

Gruevszki szerencsés ember, július óta rajta kívül csak hárman kaptak menekültstátuszt Magyarországon

November közepéig összesen 165 kérelem érkezett. Szél Bernadett független képviselő úgy tudja, hogy július elseje és november huszonegyedike között 165 menekültstátuszra vonatkozó kérelem érkezett be a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalba (BMH) - írja az Mindebből 8 eljárást megszűntettek, 88-at elutasítottak, 65 folyamatban van, és mindössze négy esetben nyilvánítottak valakit menekültnek - köztük a börtönbüntetése elől megszökött volt macedón miniszterelnököt, Nikola Gruevszkit.

Figyelmébe ajánljuk