Személyi tisztogatások után a HírTV most az archívumából is eltüntette a kormánykritikus időszak nyomait

  • narancs.hu
  • 2018. november 26.

Belpol

Nehogy valaki emlékezzen a G-nap utáni időkre.

Eltüntették az archívumból a Hír TV ellenzéki korszakának híreit - tudta meg az Index.

Úgy tűnik nem elég, hogy a három év kilengés után visszafoglalt HírTV-t egyik napról a másikra egészen elképesztő módon újrahangolták és gyakorlatilag az átvétel óta a köztévéhez és az Echo TV-hez hasonló szinten folyik a propaganda.

A nyomát is igyekeznek eltüntetni annak, hogy valaha ezen a csatornán kormánykritikus gondolatok is megjelenhettek, ezért a HírTV archívumából eltüntették az összes G-nap utáni időszakban született bejegyzést.

Az Index forrásai szerint az ukázt már az átvételkor, augusztusban kiadták, vagyis, hogy törölni nem szabad semmit, de a cikkek ajánlójából, az archívum oldalairól el kell tüntetni a G-nap utáni időszakban született bejegyzéseket.

false

Így most számtalan műsornál előfordul, hogy egy 2015. februári adás után hirtelen a 2018. augusztusi következik. Biztosítva így, hogy a kedves olvasó véletlenül se fusson bele egy korábbi kritikus hangvételű műsorfelvételbe vagy hírbe.

Szikszai Péter az átvételkor kijelentette, hogy a csatorna eddig torzította a híreket és az új irány szerint, kekeckedő hírszerkesztésnek nincs helye a HírTV-ben.

A visszafoglalt csatornán akkor hirtelen 12 műsort szüntettek meg, és több kollégának azonnali hatállyal mondtak fel. Szikszai szimbolikusnak nevezte Kálmán Olga távozását, és elmondta, hogy ezzel párhuzamosan visszatér a csatornához Földi-Kovács Andrea, aki a 2015-ös G-napot követően elsőként mondott fel a HírTv-nél.

Figyelmébe ajánljuk