A MOK elutasítja az orvosi béremelés harmadik lépcsőjének megváltoztatását

  • narancs.hu
  • 2022. június 17.

Belpol

A kamara közleményben fejezte ki elégedetlenségét Pintér azon felvetése miatt, hogy a béremelést differenciáltan osztanák ki.

"Pintér Sándor miniszter munkaértekezletén komoly felvetésként hangzott el, hogy a béremelés harmadik lépcsőjét megkapja az ágazat, de ez differenciáltan kerül kiosztásra. A MOK nem fogadja el a béremelés menetének megváltoztatását - jelentette ki közleményben a Magyar Orvosi Kamara.

Hozzáteszik: a miniszterelnökkel kötött bérmegállapodás minden orvost feltétel nélkül megillető alapbéremelés, mely törvényben rögzített.

A MOK arra reagált, hogy a Belügyminisztérium csütörtöki, zárt körű eligazításán Pintér Sándor is beszélt terveiről. Itt többek közt elhangzott, hogy a tervek szerint az orvosi bérek jövő évben esedékes további 10 százalékos emelését az intézményvezetők fogják szétosztani teljesítményarányosan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk