A Momentumból kilépett polgármester: vidéken az embereknek elege van a pártpolitizálásból

  • narancs.hu
  • 2023. december 2.

Belpol

Elismerte, hogy nem volt kedves, ahogy kritizálta Donáth Annát, de kitart az igaza mellett. 

„Budapest és a vidék az azért más. Vidéken az embereknek elege van a pártpolitizálásból, és valóban, kimutathatóan az összefogást akarják” – fogalmazott az ATV-ben péntek este Nyirati Klára bajai polgármester, miután kilépett a Momentumból. 

Mint fogalmazott, nagyon kellemetlen pillanatokat okozott neki Donáth Anna kommunikációja. „Lépten-nyomon megállítottak Baján, és megkérdezték, hogy hogyan számítasz a DK-szimpatizánsok támogatására ezzel az irányvonallal”. 

A beszélgetést megelőzte, hogy a polgármester néhány napja egy nyilvános rendezvényen kritizálta Donáthot: szerinte az EP-képviselő hülyeséget csinált azzal, hogy páros lábbal beleszállt a DK-ba. Kijelentései miatt fegyelmi eljárást indított a Momentum, Nyirati viszont megelőzte a vizsgálat eredményét, és magától kilépett a pártból. A polgármester tudta, hogy felvétel készül, de arra nem számított, hogy kikerül a videó az internetre. Elismerte, hogy a megfogalmazása nem volt kedves, de kitart amellett, hogy igazat mondott. 

Tisztában volt a Momentum új irányvonalával, de ő a 2019-es önkormányzati választás során négypárti összefogás jelöltjeként nyerte el a tisztséget, így több párt szimpatizánsát is képviselnie kell. Úgy véli, vidéken nem számít, ki melyik pártnak a tagja, csak az a fontos, hogy miként tudnak együtt dolgozni, és képviselni a város érdekeit. A helyi momentumososokat sem hagyja cserben, továbbra is együtt szeretne velük dolgozni, akár aktivistaként segítené őket a továbbiakban. „Én nem is a Momentumot hagyom cserben, hanem azt az irányvonalat, amely az összefogás ellen dolgozik most” – fogalmazott. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk