Kilép a Momentumból a bajai polgármester, aki ellen fegyelmit indítottak, mert kritizálta Donáth Annát

  • narancs.hu
  • 2023. december 1.

Belpol

Nyirati Klára szerint egy olyan kisvárosban, mint Baja, békére van szükség. Függetlenként folytatja.

Kilép a Momentumból Nyirati Klára bajai polgármester, aki ellen fegyelmi eljárást indítottak a pártban, mert kritizálta Donáth Annát

tudta meg24.hu. A lapnak a városvezető azzal indokolta döntését, hogy Baján ez lesz a béketeremtés eszköze.

"2019-ben négy párt és civilek támogatásával lettem polgármester. A bajaiak továbbra is összefogást szeretnének az ellenzéken belül, ezt viszont nem tudom úgy képviselni és szolgálni, hogyha az egyik szövetséges párt ennyire élesen támadja a másikat. Ez a pártpolitikai konfliktus itt helyben is torzsalkodást szült, ezt szeretném most lezárni a kilépésemmel. Békét szeretnék helyben" – mondta.

Nyirati Klára hozzátette, nem lép be másik pártba, független marad.

Arra a kérdésre, hogy az ellene indított fegyelmi eljárásnak volt-e szerepe a döntésében, Nyirati Klára igennel felelt.

Mint ismert, Donáth Anna az elmúlt hetekben folyamatosan bírálta Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíciót, többek között úgy fogalmazott, hogy a DK a hazugság kultúráját képviseli, és velük nem lehetséges a kormányváltás. 

Ezen kijelentéseit kritizálta egy nyilvános rendezvényen Nyirati Klára, aki úgy látja, alapvetően elhibázott és átgondolatlan Donáth nyílt Gyurcsány-kritikája.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk