Az országos kórházi főigazgató két helyettesét is menesztették

  • narancs.hu
  • 2023. december 2.

Belpol

Gulyás Gergelyék keresik a felelősöket, amiért a kórházak tetemes tartozást halmozták fel. 

December 2-i hatállyal felmentették tisztségükből Miklovicz Zoltán és Tóbiás Tamás országos kórházi főigazgató-helyetteseket – írja a Telex az erről szóló miniszterelnöki határozat nyomán. Menesztésüket az országos kórház-főigazgató javasolta, de az nem derül ki, hogy még Jenei Zoltán javaslata volt-e, akit szintén menesztettek, vagy már az utódjáé, Szondi Zitáé. 

MedicalOnline számolt be a kórházak gazdasági problémáiról, vagyis hatalmas felhalmozott adóssága miatt küldték el a volt főigazgatót, és Tóbiás is emiatt kényszerült távozni. Pintér Sándor Szondi Zita általános országos kórházi-főigazgató helyettest bízta meg a főigazgatói feladatok ellátásával.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy nem elfogadható, hogy 35 milliárd tartozással kezdik a jövő évet a kórházak, ezért a kormány keresi a felelősöket. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk