A nyelvtanulási program el sem indult, de milliókat kapott a miniszteri biztosa

  • narancs.hu
  • 2022. január 21.

Belpol

Bartos Mónika három éve havi félmilliót kap a program felelőseként.

Összesen 18 millió forintnyi fizetést vehetett fel Bartos Mónika fideszes képviselő arra, hogy elősegítse a magyar diákok külföldi nyelvtanulását. Kinevezése óta egyetlen tanulót sem indítottak útnak a járvány miatt, ennek ellenére tavaly, amikor már leállították az az évi programot, meghosszabbították a politikus megbízatását - írja a 24.hu.

 Bartos feladata eredetileg a   „9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével és koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátása” lett volna, de a  külföldi nyelvtanulási program keretén belül egyetlen diák sem utazhatott sehova, a koronavírus miatt. A járványhelyzet miatt erre az évre is lefújják azt, emlékeztet a cikk.

A programot 2019-ben hirdették meg, ekkor került élére Bartos Mónika, aki az 1,7 millió forintos képviselői illetményén felül havi félmillió forintos fizetést kapott a feladat elvégzéséért.Természeten a járványról nem tehet Bartps, jegyzik meg, de hozzáteszik:

kinevezése azért is indokolatlannak tűnik, mert a program szervezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiadta a diákok külföldi iskoláztatásában nagy tapasztalatokkal rendelkező Tempus Közalapítványnak.

Tehát a gyakorlati teendőket,  az utaztatások lebonyolítását és a kapcsolódó feltételek biztosítását is a Tempus vállalta.

A lap hozzáteszi, megkeresték Bartos Mónikát, de kérdésükre, - hogy miben merült ki miniszteri biztosi tevékenysége, és nem érzi-e feleslegesnek eddigi közreműködését - a cikk megjelenéséig nem válaszolt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk