A Párbeszéd feljelentést tesz az ikladi akkuhulladék-lerakat miatt

  • narancs.hu
  • 2023. július 11.

Belpol

A helyiek szerint folyamatosan szállítják a veszélyes hulladékot a telepre.

A Párbeszéd – Zöldek feljelentést teszt a Pest megyei Iklad község külterületén található, felszámolás alatt lévő cég gyártelepén lepakolt, nagy mennyiségű illegális hulladék miatt – derül ki a párt kedd délelőtti Facebook-bejegyzéséből.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, óriási mennyiségű akkumulátorcellát raktároznak egy elhagyott ikladi ipartelepen, ahol egyébként csak műanyag-, gumi- és textilhulladék lenne tárolható. Az Átlátszó.hu riportja szerint a telep csarnokaiban tárolt hordókon olvasható magyar és koreai feliratokból arra lehet következtetni, hogy a selejtes akkuk a gödi Samsung-gyárból származhatnak.

Mérgező akkuhulladék-lerakat Ikladon: A Párbeszéd – ZÖLDEK feljelentést tesz az ügyben

Mérgező akkuhulladék-lerakat Ikladon: A Párbeszéd – ZÖLDEK feljelentést tesz az ügyben - Gér Mihály, a Párbeszéd – ZÖLDEK albertirsai önkormányzati képviselőjének sajtótájékoztatója

Posted by Párbeszéd - Zöldek on Monday, July 10, 2023

Gér Mihály, a Párbeszéd – Zöldek önkormányzati képviselője a napokban bejárta az ikladi telep környékét, ahol erős vegyszerszag terjeng,

a helyiek elmondása szerint ráadásul folyamatosan szállítják a gyártelepre a hulladékot.

A párt a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és közveszély okozása bűncselekményének gyanúja miatt tesz feljelentést az ügyben, továbbá követelik, hogy Vécsey László, a terület országgyűlési képviselője járjon közben a kormánynál, hogy ez az illegális lerakat végleg megszűnjön.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kipcsak kapcsolataink sem tetszenek Borellnek

  • Narancs.hu/MTI

Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szóvá tette, hogy a Türk Államok Szervezetének találkozóján ott ült az Észak-ciprusi Török Köztársaság vezetője is, holott ilyen államot nem ismer el az Unió.

Magyar Péter: "Ki kell húznunk az országot az Orbán-klán karmai közül"

  • narancs.hu

Szeptembertől "kormányinfókat" fog tartani a Tisza Párt  és létrehoznak egy Lúdas Matyi Alapot, hogy magánszemélyek, vállalkozók támogatásukkal beállhassanak egy-egy jó ügy mögé. Júliusban elindul az Immunitás Program, és felállítanak egy digitális gyóntatószéket. A szombati budapesti rendezvényen Karácsony Gergelynek is üzent a párt alelnöke.