A polgármester volt felesége olcsóbban bérel lakást a Várnegyedben, mintha Baján lakna albérletben

  • narancs.hu
  • 2017. május 5.

Belpol

Nyolcvanezer forint egy százötven négyzetméteres lakásért.

Hiába kérte ki az adatokat a Magyar Nemzet, az állami tulajdonú Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. nem volt hajlandó közölni, kik és mennyiért bérelhetnek lakásokat a Várnegyed egyik legfrekventáltabb részén fekvő Dísz tér 15. szám alatti épületben. Miután a lap pert indított, ki kellett adni az információkat, amelyekből kiderült, hogy a titkolózás nem volt véletlen.

Dísz tér 15.

Dísz tér 15.

Fotó: Google Street View

A kiperelt adatok szerint a Dísz téri ingatlanban olcsóbban lehet bérelni egy panorámás lakást az államtól, mint amennyiért Baján, Nagykanizsán vagy éppen Nyíregyházán piaci alapon. A kedvezmény minden bizonnyal nem véletlen, hiszen az épületben található hat lakás egyikében, ráadásul a legnagyobban lakik Nagy Gábor polgármester korábbi felesége, aki a 158 négyzetméterért alig több mint 80 ezer forintot fizet havonta, vagyis mindössze 510 forintot négyzetméterenként. Egy hasonló méretű lakás a környéken piaci alapon nagyjából 500 ezer forintba kerülne havonta – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: korábban a polgármester is itt lakhatott, legalábbis a kaputelefonon nemrég még az ő neve is szerepelt.

Kisebb lakásokért, de ugyanekkora négyzetméterárat fizet másik két lakó, míg hárman ennél is kedvezőbb, négyzetméterenként 425 és 446 forintos bérleti díjak mellett lakhatnak a Dísz tér 15. szám alatt.

A várban a fideszes kedvenceknek jár a kedvezmény, több sztori is napvilágot látott arról, hogy önkormányzati ingatlanokat egészen alacsony áron bérelhetnek azok, akik közel vannak a tűzhöz. A közelmúltban mutattuk be, hogy jut óriási előnyökhöz az Orbán családdal jó viszonyt ápoló Zsiday Roy, nemrég pedig arról írtunk, hogy a CBA fillérekért kap ingatlant a Várban.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.