Magyar Péter a Kossuth téren: „Adják vissza a népnek a választás lehetőségét”

  • narancs.hu
  • 2024. április 6.

Belpol

Magyar Péter szerint több százezren vettek részt a szombati tüntetésén, ahol azt ígérte, hamarosan be fogja jelenteni azt a pártot is, amelynek segítségével elindul az EP-választáson, a listára várja az emberek jelentkezését. A rendezvényen felszólalók a DK-t és Balog Zoltánt is bírálták.   

Szombat délután 2 körül elindult a Magyar Péter szervezte "Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért" elnevezésű vonulás a Deák térről a Kossuth térre. 

A menetet egy fehér platós teherautó vezette fel, amelyre Magyar a tüntetés kezdete előtt piros és zöld csíkokat fújt fel, hogy nemzeti színű legyen. A kocsi után Magyar és mások egy "Talpra magyarok! Ne féljetek" feliratú molinót vitt, rajta az új közösségének logójával, ezzel vezetve fel a menetet. 

 
Fotó: Narancs.hu
 

A platós kocsiról egyrészt zenét játszottak, másrészt Nagy Ervin egyfajta konferansziéként skandáltatta a vonulókat: "Nincs jobb, nincs bal, csak magyar", "Együtt menni fog", "Váltsuk le az elitet", "Mi vagyunk a változás", "Változást akarunk".

Érdekes a menet zeneválasztása is: előbb az LGT Mindenki című száma szólt, majd a Pál utcai fiúk musicalből a Mi vagyunk a Grund, a Bikinitől a Közeli helyeken, az egykori Milla-tüntetésekről ismerős Nem tetszik a rendszer, de volt a Nemzeti dal megzenésített változata, a Pink Floydtól az Another Brick in the Wall és a Bëlgától a Nemzeti hip-hop is. 

Helyszínen lévő tudósítónk szerint a rendezvényen nagyon sokan vannak, a tüntetés méretét jól jelzi, hogy amikor Magyar a molinóval elérte az Alkotmány utcát, a menet vége épp hogy csak elhagyta az Erzsébet teret, a menet elhaladása több mint félóráig tartott. Nagy Ervin ezért azt kérte a résztvevőktől, hogy a mellékutcákat is használják, hogy mindenki beférjen a Kossuth térre. 

 
Fotó: Narancs.hu
  

A molinót végül az Alkotmány utcán elcsomagolták, onnan a Kossuth térre vonulás közben riportereknek azt nyilatkozta, hogy örül, hogy nem pártbuszokkal, hanem saját erőből mennyien elmentek a rendezvényre, miközben március 15-én mindenki láthatta, hogy Orbán Viktor beszédére hányan voltak kíváncsian, és ehhez képest most mennyien jelentek meg.

Magyar azt is mondta, összesen 8-10-en vettek részt a rendezvény szervezésében, miközben a Fidesz rendezvényeit 100-an szokták szervezni, de ilyen az, amikor nem lopják el a pénzt. Hozzátette, éjjel 2-kor még a beszédét írta, a pártjára vonatkozó kérdésre pedig azt mondta, a tüntetésen kiderül. 

Egy külföldi újságíró azon kérdésére, hogy mi az az egy dolog, amit megváltoztatna az országban, azt mondta, csak a vezetést, de nem csak a Fideszt, hanem az ellenzéket is. 

 
Fotó: Narancs.hu
 

Magyar Péter előzetes kérésének megfelelően a tüntetésen sok a magyar zászló és helységnévtáblákkal is sokan érkeztek: Eger, Miskolc, Kaposvár, Várpalota, Dorog, Pápa, Balatonszepezd, de még Felcsút táblát is látott munkatársunk. A menetben sokan érkeztek gyerekkel, alapvetően egy jó hangulatú tüntetésről van szó. A menetben hátul többször is felhangzott a "mocskos Fidesz" és a "nem félünk" is. 

 
Fotó: Narancs.hu
 

A demonstrálók délután 3 előtt már elérték a Kossuth teret, tudósítónk beszámolója szerint ekkor a Vértanúk tere felől már alig lehetett bejutni a térre, a metró és a Duna-part felól is sokan érkeztek. Magyar Pétert a Vértanúk tere felől a biztonsági emberei vezették át a tömegen, ahol közben sokan fotózkodtak vele, megtapsolták, kezet fogtal vele, stb. 

 
Fotó: Narancs.hu
 

 
Forrás: YouTube/Magyar Péter Hivatalos
 

 

A Kossuth téren a demonstráció résztvevői először a Polip olasz maffiasorozat zenéjének előadását hallgathatták meg, míg a kivetítőkön a sorozat részleteit magyar politikusokról készült felvételekkel vágták össze, látható volt például Rogán Antal, de Gyurcsány Ferenc is a részletekben.

Ezután Bálint András színművész szavalta el Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét, majd Nagy Ervin külföldön élő magyarok Magyar Péternek küldött támogató leveleiből olvasott fel – ezekből több idézetet korábban a kivetítőkön is megjelenítettek. 

 
Fotó: Narancs.hu
 

Felszólalt egy Svájcban élő magyar férfi, Keresztesi Péter, aki azt mondta, a tüntetés kedvéért utazott haza, a szövegébe pedig senki nem nyúlt bele, és civilként állt a színpadra. Arról beszélt, hogy egyre nagyobb a szakadék Európa és Magyarország között, és nem az tűnik fel, hogy Európában minden jobb, hanem hogy Magyarországon minden egyre rosszabb, és hogy külföldön egyre kellemetlenebb bevallani azt, hogy magyar, mert azt kérdezik, hogy hogy van a diktátor miniszterelnök. A felszólaló elmondta, hogy működő jogrendszert, jogbiztonságot és a hatalmi ágak szigorú szétválasztását szeretné, valamint egy működőképes többpártrendszert és egy tisztességes országot egy tisztességes vezetéssel. 

Ezután Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere állt a színpadra, aki arról beszélt, hogy 2009-ben hivatalba került civil polgármesterként első kézből látta azt, hogy milyenek a jelenlegi politikai pártok, mert azt hitte, hogy le fogják tudni váltani a Fidesz kiskirályait, de a megválasztása után épp arra akarta rávenni a DK képviselője, ami ellen ő elindult a választásokon, az elutasításra válaszként pedig rögtön elindult ellene a lejárató hadjárat. "Ezek ugyanazok" – fogalmazott, majd feltette a kérdést, hogy polgármesterként miért csak neki a természetes, hogy nem engedi "lopni a korrupt és hazug politikusainkat". Azt mondta, nem ment bele a politikai zsarolásba, és abba sem, hogy egy belváros füstös szobából mondják meg, hogy mit csináljon, de erre sorra kapta a fenyegetéseket, hogy ha nem áll be a sorba, akkor le fogják járatni. "Ha nem vagy hű csicskája a politikai gépezethez, nem adod a neved, akkor véged" – fogalmazott.

"Nincs Orbán Gyurcsány nélkül" – mondta Nagy János, aki azt is állította, hogy a leváltott DK-s allpolgármester (Jószai Attila) rendszeresen látogatta Kövér László fideszes házelnököt a szigetszentmiklósi otthonában. Nagy János szerint az a lényeg, hogy minél több civil kerüljön az önkormányzatokba az idei választásokon. (Korábban a szigetszentmiklósi helyzettel több cikkben is foglalkoztunk, például itt.) 

 
Forrás: Facebook/Magyar Péter
 

Miután Nagy Ervin egymaga elénekelte az LGT-től a Neked írom a dalt, Tarr Zoltán református lelkész mondott beszédet, aki 2015-ig volt zsinati tanácsos, amikor azért hagyta ott ezt a pozíciót, mert szerinte már akkor látszott, hogy a politika és egyház egyre inkább összefonódik. Tarr Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert idézte, aki szerint egészséges keresztény egyházak nélkül nincs egészséges társadalom, ebben igazat adott neki, de szerinte az ország beteg, mert a magyarok menekülnek a "kurzuskereszténységtől" és tömegesen hagyják ott az egyházakat.

Közben állami milliárdokat költenek egyházi stadionokra, ezért szerinte az egyházak eltértek eredeti küldetésüktől még akkor is, ha vannak, akik alázatosan végzik a munkájukat. Az egyház és az állam összefonódása szerinte a közélet szintjén is látszik, ennek elszomorító példája az, ami a kegyelmi ügyben történt, ez világosan rámutatott, hogy vannak, akik a helyzetükkel visszaélve a gyermekek és bírósági ítéletek fölé helyezik magukat és elkennek egy olyan bűnt, mint a pedofília. Tarr Balog Zoltánt bírálta, majd a tömeg a lemondását követelte. Tarr ezután Balog helyett is bocsánatot kért a bicskei áldozatoktól.

Tarr végül amellett állt ki, hogy az egyház ne szóljon bele az állam és a pártpolitika dolgaiba, de emelje fel szavát a közösség ügyeiben, az állam pedig ne szóljon bele az egyház ügyeibe, mint ahogy tette azt például Iványi Gábor egyházának esetében. Végül azt ígérte, meg fogják oldani a "Balog-ügyet", hogy mihamarabb nyugdíjas életet élhessen, mert amíg ő bármilyen tisztséget betölthet bármilyen szervezetben addig beteg marad a magyar kereszténység és a magyar társadalom is. 

Ezután Rost Andrea operaénekesnő énekelte el a You Never Walk Alone című számot, amelyet úgy konferáltak fel, hogy nem csak Szoboszlai Dominik csapatának, a Liverpoolnak a himnusza, hanem a Liliom Broadway-változatának betétdala is.

Magyar Péter ezután a Final Countdown című számra lépett színpadra, azt mondta, az ország minden településéről és a világ minden tájáról is érkeztek a demonstrációra, ahol szerinte "több százezren" gyűltek össze. Azt mondta, mostantól soha nem lesz semmi úgy, mint ahogy eddig volt, mert a nemzet megüzente a korrupt hatalomnak, hogy elég volt, visszavették a nemzeti jelképeket és jelszavakat, mert nemzeti menettel érkeztek a nemzet főterére.

Magyar szerint az utóbbi évek legnagyobb politikai demonstrációját hozták össze, azt mondta, a 2022. március 15-i békemeneten sem voltak ennyien, és ez megrengette a húsz éves politikai status quót, minden lejárató kampány pedig csak megerősíti őket. Azt hangsúlyozta, hogy sms-ek és központilag szervezett buszoztatás nélkül is ilyen sokan jöttek el, ez bizonyítja, hogy a mozgalma nem csak egy "belpesti médiahack", hanem egy új polgári Magyarországot építenek.   

 
Forrás: Facebook/Magyar Péter
 

 Magyar arról beszélt, hogy csak akkor lehetnek méltók Szent István, Károly Róbert, 1848-asok és 1956-osok örökségéhez, ha ma kiállnak egy szabad és demokratikus Magyarországért. Azt mondta, hogy a magyarok mindig lerázták magukról az elnyomókat, és most is le fogják magukról rázni az "utóbbi évtizedek hatalmi eltijének béklyóját". Azt hangsúlyozta, hogy a magyaroknak mindig meg kellett küzdeniük a szabadságért (mely fordulatot egyébként Orbán Viktor is szívesen hangoztatja). 

Feltette a kérdést, hogy mikor érezték az emberek utoljára, hogy jó irányba mennek a dolgok, mert hogy a két éve mondottakhoz képest is nem előre megy az ország, hanem hátra. Ezután azt mondta, mindig szembefordították egymással a magyarokat, de a Talpra magyarok közösségében nem az számít, hogy ki milyen, hanem hogy közösen akarnak tenni az országért. 

Felszólalt a közmédia ellen, majd azt kérte, hagyják abba a hazudozást, és hagyják, hogy a köztévén élő adásban elmondhassa, hogy hogyan képzeli el Magyarországot. Megemlítette, hogy az MTI sem számol be hitelesen a hírekről, majd feltette a kérdést, hogy Polt Péter legfőbb ügyész függetlenségében hisz-e még valaki? Elmondta, hogy milyen kérdésekre vár választ az ügyészségtől és a kormánytól:

  • igaz-e, hogy a végrehajtói kamara korrupt elnöke, Schadl György Rogán Antal propapagandaminiszter embere volt?
  • igaz-e, amit az akkori igazáságügy-miniszter, Varga Judit állított, hogy Völner Pált már fél évvel korábban figyelmeztették, hogy titkos megfigyelések zajlanak ellene?
  • igaz-e, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei kihúzatták a nyomozati anyagokból a rájuk nézve terhelő részeket?
  • hogyan várható el, hogy az ügyészség objektíven kivizsgáljon egy olyan bűncselekményt, amelyben a nyomozó hatóság is érintett lehet?
  • hogyan mondhatja az ügyészség szóvivője, hogy valami nem lehetséges, amikor még meg sem hallgatták a kormány tagjait?
  • miért nem hozzák nyilvánosságra, hogy miben hallgatták meg a volt igazságügy-minisztert, Varga Juditot?
  • mikor fogják meghallgatni a kormánytagokat?
  • mi a célja a kormánynak azzal a tervezettel, amely alapján az igügymin bármikor belenézhetne az ügyészségi iratokba?
  • igazak-e azok az értesülések, amely szerint a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy még inkább kézi vezérléssel lehessen irányítani a nyomozásokat? 

Magyar azt mondta, visszakövetelik az intézményeket, majd közölte: mondjuk ki, hogy az utóbbi 30 év legnagyobb politikai, erkölcsi és gazdasági válságába kormányozták az országot, ezért

adják vissza a hatalmat a népnek, vállalják a tetteik következményeit, adják vissza a népnek a választás lehetőségét, hogy a korrupt hatalmi elit vagy a megvesztegethetetlen új erő vezesse hazánkat.  

Ezután Székely György Caligula helytartója című drámáját idézte, miszerint a hatalom természetes határa az, ameddig az alattvalók hűsége kitart. Hangsúlyozta, hogy a magyarok nem lesznek alattvalók a saját hazájukban, az új földesurak kiszolgálói. Azt mondta, a magyarok ha összefognak, bármire képesek, a magyar ember nem alattvaló, majd azt üzente, hogy ma még ki lehet szállni a bűnözők közül, át lehet állni a jó oldalra, a magyar emberek oldalára, de nemsokára késő lesz.  

Azt mondta, valódi, haladó, modern társadalmat akarnak a jelenleg kiépült feudalizmussal szemben, meg is fogják csinálni, ehhez első lépésként olyan közösséget kell létrehozni, amelyhez csatlakozhat minden tenni akaró ember is. Ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy a Legyél a változás Egyesület is az ő irányításuk alá került, ez pedig jogi kereteket ad a munkájukhoz, lehetővé teszi, hogy támogatni lehessen a közös ügyet anyagilag vagy tanácsokkal. (Mint a hvg.hu írja, a Legyél a változás Egyesületet tavaly július 4-én alapították, méghozzá a tüntetésen felszólaló Tarr Zoltán volt református lelkészhez hasonló nevű, Tarr Zoltán József. Az egyesület célját úgy fogalmazták meg: "Pártpolitikától függetlenül azért küzdünk, hogy az emberek egy tudatos, cselekvő társadalmat alkotva egy szabadabb és nyitottabb országban éljenek.")

Magyar Péter azt ígérte, hogy

hamarosan be fogja jelenteni azt a pártot is, amelynek segítségével el fognak indulni az EP-választáson, az eredmény pedig az első szög lesz a NER koporsójában.

Közölte, véget vetnek annak a gyakorlatnak, hogy füstös szobákban döntik el a kérdéseket, ezért várja az emberek jelentkezését az EP-listára, a talpramagyarok.hu oldalon lehet majd megtalálni ehhez a jelentkezési feltételeket. 

Arról, hogy van-e még "atombombája", azt mondta, "az atombomba mi vagyunk, a magyar nép", ezért nem elég ücsörögni a fotelben, mindenkinek tennie kell, fel kell szabadítani Magyarországot. Arra kérte a jelenlévőket, hogy a saját környezetükben változtassák meg a hangulatot, mert ez a közös ügy. "A mi ajánlatunk a modern, európai teljesítményalapú társadalom a jelenlegi uram-bátyám rendszer helyett" – tette hozzá. 

Azt is mondta, hogy akik 2010-ben Orbánra szavaztak, azok arra is szavaztak, hogy keletről jön a gáz, nyugatról a szabadság, és hogy elszámoltatják Gyurcsányt, de azóta ez nem történt meg,

Orbán mindig Gyurcsánnyal küzd meg, mert őt biztosan le tudja győzni, egyetlen dolog biztos 20 éve, Orbán és Gyurcsány kettőse.

Magyar a magyarnak ellensége lett, a vidék-város, a kelet-nyugat szembenállását mesterségesen erősítik, de le kell győzni a "turáni átkot", be kell temetni az árkokat és hidakat kell építeni. Mint fogalmazott, a "jobboldalit tisztelni a jobboldaliságáért, a baloldalit tisztelni és érteni, ami jó benne, a liberálist pedig azért, hogy olyan, amilyen". Összességében új időszámítást kell indítani Magyarországon.  

Szót ejtett a gyerekekről is, hogy a magyar gyerekek ma nem számíthatnak segítségre, nincsenek gyerekpszichológusok, a védőnői hálózatot kivéreztették, sok a gondozatlan terhesség, a magyar gyerekek nincsenek biztonságban, kivéve a hatalmi elit csemetéi, akiket a szülők már a bölcsődében kimenekítenek az állami intézményekből. Azt mondta, lesz valódi politikai felelősség, önálló oktatási és egészségügyi minisztérium, ha kormányra kerülnek, az első napon feloszlatják a KLIK-et és visszaveszik az iskolákat, hogy a fenntartó ne egy bürokratikus szörny legyen, a tanárok adminisztratív terheit pedig csökkentik, hogy minőségi módon foglalkozhassanak a gyerekekkel, és maguk választhassanak európai színvonalú tankönyvek közül. 

Ezután arról is beszélt, hogy a legalsó szinten kell kezdeni, a civil szervezetekkel, szociális dolgozókkal, azokkal, akik a nyomor szélén dolgoznak, mert nem alattvalók, hanem öntudatos, büszke magyarok közösségére van szükség, ez pedig csak a gyerekeken keresztül biztosítható. Emiatt már az oktatási rendszert is úgy kell kialakítani, hogy minden gyerek egyformán hozzáférhessen a megfelelő oktatáshoz. A gyerekek sikere a társadalom sikere, a gazdasági és szellemi termelékenység záloga és a békés együttélés biztosítéka – tette hozzá. 

Szót ejtett a romákról is, mondván elfogadó környezetre van szükségük, "az ő őserejüket valóban integrálni fogjuk", megélhetést biztosító munkával. A napokban elhunyt Ferge Zsuzsa szociológust is idézte az esélyegyenlőségről, majd azt üzente, senki ne féljen kiállni az elesettekért és felemelni a szavát a hatalom visszaéléseivel szemben.

Kitért a lejárató kampányokra is, "bolsevik stílusúnak" nevezve a fideszes propagandát, hozzátéve, hogy őt árulónak állítják be, miközben maga a kormány árulta el a szavazópolgárokat, ő pedig ebben nem kívánt már részt venni. "Ez a reménytelen helyzetben lévő uralkodó osztály kétségbeesett próbálkozása a lopott vagyon és a hatalom megtartása érdekében" – fogalmazott, hozzátéve, hogy nem is ellene irányul a lejáratókampány, mert nem tőle félnek, hanem az emberektől. 

Magyar azt is javasolta, kössenek Rogánnal egy alkut, hogy amennyi pénzt a lejáratására szánt propagandára költenek, annyit adjanak a bicskei áldozatnak, és ezt személyesen Rogán Antal és Orbán Viktor adja át nekik, majd kérjenek is bocsánatot tőlük a kegyelmi ügy miatt is.  

"Azt nem lehet mondani, hogy a fideszes fiúknak nincs humora" – viccelődött Magyar azon is, hogy Deutsch Tamás lett a Fidesz EP-listavezetője, aki a brüsszeli korrupciót akarja megszüntetni, miközben az EU legkorruptabb országát irányító hatalom EP-listavezetőjéről van szó. 

Ezután pontokba szedve összefoglalta az EU-val kapcsolatos politikáját: 

  • Erős, szuverén Magyarország, erős nemzetállamokon nyugvó erős EU.
  • Jogállamisági viták mielőbbi lezárása és az uniós pénzek mielőbbi hazahozatala.
  • Európai Ügyészséghez azonnali csatlakozás, zéró tolerancia a korrupció tekintetében.
  • Konstruktív, de kritikus párbeszéd az uniós intézményekkel, visszatérés az EU alapításakor meghatározott elvekhez.
  • Föderális európai szuperállam ötletének elutasítása.
  • Magyar gazdaság, kkv-k és vidéki gazdák érdemi támogatása. 

Végül közölte, hogy június 9-e, az EP-választások napja sorsdöntő nap lesz, a következő tüntetésére pedig mindenki vigyen magával még két embert. Azt ígérte, hogy két hónap alatt bejárják egész Magyarországot a csapatával, hogy június 9-re mindenki elhiggye, van lehetőség a változásra. 

A jelenlévőket egy közös kézfogásra szólította fel, mondván nem tudni, hogy jobbos vagy balos, segédmunkás vagy topmenedzser áll valaki mellett, de mind magyarok és ugyanazt akarják. 

A tüntetés végén kipukkantotta egy narancsszínű lufit, majd a Kossuth-nótát énekelték el, Magyar pedig azt ígérte, hogy anyák napján tartja a legközelebbi rendezvényét. 

 
Magyar Péter tüntetés nemzeti menet Kossuth tér
Facebook/Magyar Péter
 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.