A rohamtempóban benyújtott új kata-törvény tele van helyesírási hibával

  • narancs.hu
  • 2022. július 12.

Belpol

Ezért módosítani kellett a törvényt. Mármint, ki kellett javítani a hibákat. 

Hétfőn derült ki, hogy úgy módosítanák a kata törvényt, hogy csak azok használhatnák ezt a kedvező gazdasági formát, akik magánszemélyeknek számláznak, emiatt több százezren kényszerülnek kedvezőtlenebb adózási rendszerbe. Ráadásul – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes javaslatára – a parlament már kedden (vagyis ma) szavaz a törvényről. Mondani sem kell, a módosítás nagy port kavart, kedd reggel 10 órára egy tüntetés is szerveződött a Kossuth térre. 

A Portfolio arról ír, hogy a módosító javaslatok benyújtására három órájuk van a képviselőknek, ezekből kettőt csatoltak az adómódosításhoz. A Momentum januárra tolná át az új szabályok hatályba lépésének időpontját a szeptemberi helyett, a Mi Hazánk pedig a helyi önkormányzatok, állami szerveknek szolgáltatásokat nyújtó katásokat mentené fel a taxisok mellett a szigorítás alól. 

Az adómódosításhoz csatolták Hende Csaba, a Törvényalkotási Bizottság elnökének javaslatát, amely összegző módosításokat tartalmaz. Ez a hétfő óta ismert kata-szabályokat nem módosítja, viszont tartalmaz 9 módosítást, amiket helyesírási pontosítások miatt nyújtottak be. Magyarul olyan gyorsan szeretnék átverni az új törvényt, hogy a helyesírásra sem fordítottak kellő figyelmet. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk