A stadionépítések leállítását ígérte Márki-Zay Péter

  • narancs.hu
  • 2021. december 15.

Belpol

A tao-rendszert ugyanakkor meghagynák, a sportegyesületek irányítását viszont szakemberekre és nem politikusokra bíznák.

A kormányváltás után úgynevezett stadionstopot vezetünk be: eszéki stadionok helyett magyarországi tornatermeket építünk majd diákjainknak – jelentette be Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Steinmetz Ádámmal, a sportügyekkel foglalkozó tanácsadójával közösen tartott szerdai sajtótájékoztatón azt is hozzátette, hogy a mindennapos testnevelés, a tao-rendszer maradna, illetve a GDP-arányos uniós sporttámogatás is olyan eredmény, melyet szeretnének megőrizni a későbbiekben is. Steinmetz Ádám hozzáfűzte azt is, hogy a sportegyesületek irányítását szakemberekre és nem politikusokra kell bízni.

Márki-Zay nagy hangsúlyt fektetne a szociális ügyekre is, kiemelten kezelné a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetű gyerekek támogatását. Kitértek arra is, értetlenkedve állnak azelőtt, hogy 2012-ben több tornaterem volt, mint most. A sportot az egészségügy szolgálatába szeretnék állítani, hiszen Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek számítanak vezető haláloknak, melyeknek hátterében gyakran a mozgáshiány áll.

Nemrég lapunk is foglalkozott azzal, hogy 10 millió eurós kormánytámogatással a közelmúltban is épült egy stadion az alig 15 ezer lakosú Topolyán. A 4 milliárd forintból készült 4200 fő befogadására alkalmas létesítmény, jelenleg Szerbia legmodernebb stadionja. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk