Így nyilvánul meg az igaz szeretet a mi bölcs vezetőnk iránt

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 7.

Belpol

Ismerjék meg Orbán Viktor legnagyobb rajongóját.

Üzletének teljes felületét Orbán Viktornak szenteli, autójára kormányzati reklámot matricáztat, az általa vezetett klubban migrációs előadást szerveznek, a cége egy fideszes képviselőt agyonreklámozó lapot ad ki, Orbán születésnapi köszöntőt küld neki – mutatja be az Index Zachár Attilát, Orbán Viktor alighanem legelkötelezettebb és leghűségesebb szimpatizánsát.

Az Astoriánál lévő Kossuth 15 kereskedőház kirakatában óriásplakát méretű falon futnak az aktuális kormányzati hirdetések, vagy épp a vizesvébé közvetítése, mindezt saját ötletből, saját pénzből, színtiszta meggyőződésből.

null

null

Ő volt az is, aki az Állítsuk meg Brüsszelt! kormányzati reklámmal felmatricázott autóval közlekedett. Zachár szerint egy normális országban egy állampolgár szimpatizál az ország vezetőjével, és ő csak azt sugározza a ledfalon is, amit gondol, amivel egyetért, és amivel a többség is egyetért. „Egyszerűen nekem Orbán Viktor zseni, és jó irányba halad. Ha hozzám eljönne, az első kép, amit látna, az egy születésnapi gratuláció Orbán Viktortól. Egy képeslap bekeretezve, amit idén májusban kaptam, és nagyon örültem neki” – nyilatkozta az Indexnek. Az üzletről annyit árult el Zachár, hogy várhatóan szeptember közepén nyit, és a ledfalon ezután már az „üzlet profilját és kínálatát fogjuk hirdetni”.

De nem ez az egyetlen hely, ahol hangot ad véleményének. Saját rendezvényközpontot is üzemeltet a VII. kerületben, ahol fideszes előadókkal közösen migrációs előadásokat tartottak, illetve itt működik a Körúti Korzó nevű, Fidesz-barát kerületi lap szerkesztősége is.

Nem ez az első alkalom, hogy Zachár a Fidesz iránti elkötelezettségével hívta fel magára a figyelmet: a 2014-es önkormányzati választások idején azzal került be a hírekbe, hogy bár független jelöltként indult a ladánybenei polgármesteri címért, a plakátjaira és szórólapjaira ráírta, hogy Fidesz. A választási bizottság később határozatban mondta ki, hogy Zachár megsértette a választási törvényt.

Kapcsolatba hozták a Gömöri Zsolt körül kirobbant botránnyal is. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) akkori elnöke privát végtörlesztését az MPB fizette ki. A lejáratásban aktív szereplő volt Zachár; mindez azután történt, hogy Gömöri megszüntette azt a szakágat, amit Zachár vezetett.

Az ügy nagy felháborodást váltott ki szakmán belül is. Gömöri Zsolt menesztése után Deutsch Tamás lett a Paralimpiai Bizottság átmeneti elnöke.

„Nincs semmilyen frusztrációm"

A Magyar Paralimpiai Bizottság alelnökeként a botrányok során végig támogatta a lemondásra kényszerült, azóta állítólag kihallgatott Gömöri Zsoltot. Volt mit kérdeznünk tőle. Magyar Narancs: A múlt pénteken azt írta az mno.hu, hogy Gömöri Zsoltot a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki hűtlen kezelés megalapozott gyanújával. Ezt meg tudja erősíteni? A rendőrség megkereste önt?

Az ügyben megszólalt Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, vele készült interjúnkat itt olvashatják.

„Egyszerűen erkölcstelen, ami a paralimpiai bizottságban zajlik!” – interjú Pásztory Dórával

Hatalmas vihart kavart és lassan 3000 megosztásnál tart a Facebookon közzétett bejegyzése, amelyben lemondásra szólítja fel a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségét. Az athéni és sydney-i paralimpiai úszóbajnokkal, lapunk állandó szerzőjével beszélgettünk.

Figyelmébe ajánljuk