A természetvédelemnél nagyobbat vágott a kasza

  • narancs.hu
  • 2018. november 9.

Belpol

Az Agrárminisztérium természetvédelemmel foglalkozó főosztályán az átlagnál mélyebbre vágott a bürokráciacsökkentés fűnyírója.

Elérte a kormányzati bürokráciacsökkentési hullám az Agrárminisztériumot: mintegy 340 szakembert rúgnak ki. A természetvédelmi terület szenvedte el a legnagyobb veszteséget – írja olvasói információ alapján az Index.

A kormányablakon keresztül értesítette elbocsátásukról az Agrárminisztérium természetvédelmi szakfőosztályain dolgozók csaknem felét  a tárca vezetése. A portál információi szerint a kormány által bejelentett 10 százalék helyett itt a dolgozók 44 százalékát tették lapátra.

Többségükben  hosszú évek óta ott dolgozó, egyedülálló szakmai és közigazgatási tudással és kapcsolati rendszerrel rendelkező, elhivatott, munkatársat tettek lapátra a közigazgatás modernizációjára hivatkozva.

Ráadásul semmilyen szociális szempont (családanyák, gyereküket egyedül nevelők vagy gyeses álláson lévők stb.) nem számított. Ezzel gyakorlatilag lefejezték az állami természetvédelmet (ami alá az összes nemzeti park igazgatóság, az össze természetvédelmi tevékenység stb.) tartozik, szó szerint lefejezték.

Az Agrárminisztérium a portál kérdéseire azt válaszolta, hogy ők csupán a többi minisztériumhoz hasonlatosan végrehajtják a kormány bürokráciacsökkentési programját. A cél, hogy csak annyian dolgozzanak a központi közigazgatásban, ahány emberre feltétlenül szükség van. Arra, hogy pontosan hány szakembert küldtek el, nem adtak választ.

Figyelmébe ajánljuk