Úgy néz ki, nem lesz közös zöld EP-lista

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Belpol

Ungár Péter elmondta, megakadtak a tárgyalások az LMP és a Párbeszéd közt.

Bár korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról” - mondta Ungár Péter egy sajtóbeszélgetésen a Szabad Európa szerint. Az LMP társelnöke elismerte, hogy mindkettejük pártcsaládja, az Európai Zöld Párt is azt szerette volna, ha közösen indulnak. Ezek szerint az általában 1-2 százalék körülire mért Párbeszéd és a 3-4-re mért LMP nem adja össze erőit.

Arról már korábban is szóltak hírek, hogy egy Párbeszéd-Momentum összeállás sem elképzelhetetlen, ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy utóbbi két jelenlegi EP-képviselője, Cseh Katalin és Donáth Anna mögé az a Jávor Benedek kerülne harmadiknak, aki 2018-ban az MSZP-Párbeszéd közös lista akkor még meglepőnek gondolt alulteljesítése miatt az egyik legaktívabb politikusként nem jutott be.

Ungár a sajtóbeszélgetésen elmondta, az EP-választásokkal egyszerre tartott választások után az LMP arra számít, hogy az eddiginél több polgármestere és helyi képviselője lesz 2024-ben a helyhatósági választások után.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk