Sorban gratulálnak a politikusok Krausz Ferenc Nobel-díjához

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Belpol

Elképesztő szenzációként értékelik az újabb Nobel-díjat.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Krausz Ferenc Németországban élő magyar születésű fizikus, Pierre Agostini Egyesült Államokban tanító francia fizikus és Anne L'Huillier Svédországban dolgozó francia fizikus kapja az idei fizikai Nobel-díjat. Az elismerést az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapják. 

Az előző napi Karikó Katalinnak szóló kedves szavakhoz hasonlóan, Krausz Ferencnek is sorra gratulálnak a politikusok a közösségi médián keresztül. Krausz kevésbé ismert a nagyközönség számára, így a közös fotók posztolása ez alkalommal elmarad, kevés kép is elérhető róla, így ugyanaz jön szembe velünk a posztoknál. Mindenki a hihetetlen szenzációnak ad hangot.

Orbán Viktor facebookos emberei ezúttal nem voltak elég gyorsak, mert a cikk írásakor még nem posztoltak semmit.

De Novák Katalin már kifejezte örömét. "Micsoda büszkeség! Szívből gratulálok Krausz Ferencnek a fizikai Nobel-díjhoz! És még csak kedd van!"

Micsoda büszkeség! Szívből gratulálok Krausz Ferencnek a fizikai Nobel-díjhoz! És még csak kedd van! 🙂🇭🇺

Posted by Novák Katalin on Tuesday, October 3, 2023

"Ez elképesztő! Két nap alatt két magyar Nobel-díjas!" – írja Karácsony Gergely bejegyzésében.

Ez elképesztő! Két nap alatt két magyar Nobel-díjas! Krausz Ferenc Németországban élő, magyar születésű fizikus két...

Posted by Karácsony Gergely on Tuesday, October 3, 2023

"Micsoda hét! Olyan, amilyen még soha nem volt a magyar tudományos életben. Második tudósunk kapott két napon belül Nobel-díjat. A már régóta külföldön dolgozó Krausz Ferenc professzor a sokak számára nehezen belátható speciális attoszekundumos fizikai kutatásokért kapta. Micsoda hét, micsoda magyar tudósok!" – írta Gyurcsány Ferenc.

Szentkirályi Alexandra ma is gyors volt a reagálók sorában. "Elképesztő, tarolnak a magyarok! Krausz Ferenc kapta a fizikai Nobel-díjat! Gratulálunk!"

"Úgy látszik a mostani a magyar sikerek hete. Két nap telt el a hétből és két új Nobel-díjas tudósunk lett. Szívből gratulálok Krausz Ferencnek a fizika területén elért elképesztő eredményeihez és a ma kapott elismeréshez" – fejezte ki Varga Judit is a gratulációját.

Úgy látszik a mostani a magyar sikerek hete.🤔 Két nap telt el a hétből és két új Nobel-díjas tudósunk lett.🇭🇺 Szívből...

Posted by Varga Judit on Tuesday, October 3, 2023

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.