Akadozik a kerozinellátás a budapesti repülőtéren

  • narancs.hu
  • 2024. március 30.

Belpol

A spanyolországi és az egyiptomi repülő is késve tudott elindulni.

Átmeneti készletezési probléma miatt nem jutott időben üzemanyaghoz, emiatt késve tudott elindulni Budapestről két utasszállító repülőgép is – közölte az RTL Híradó.

Az egyik gép pénteken reggel negyed hétkor indult volna Egyiptomba, Hurghadába. A riportban megszólaló utas szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a kijelzőn előbb az állt, hogy az indőpont 7.45-re módosul, aztán a délelőtt nagy részében a várakozó utasok csak annyit láttak, hogy az indulás továbbra is késik. Végül délben kaptak tájékoztatást arról, hogy a gépük este 21.30-kor tud fölszállni.

Az egyik utas úgy hallotta, hogy a repülőbe 4000 liter kerozint tankoltak, de ahhoz, hogy elérjen Egyiptomig, további 11 ezer literre volt szükség. 

A Ryanair csütörtöki, Spanyolországba indult járata is üzemanyagra várva késett, az indulás eredeti időpontjához képest egy órát.

A Liszt Ferenc Repülőtér legnagyobb üzemanyag-szállítója a Mol. A cég szóvivője, Bakos Piroska azt nyilatkozta, a repülőgép-üzemanyag gyártása folyamatos, az állami cég a szerződésében vállalt és előre egyeztetett teljes mennyiséget időben szállította a reptér üzemanyag-kiszolgáló cégeinek. A Budapest Airport azt közölte, hogy az Air-BP repülőgépüzemanyag-kiszolgálónál jelentkező átmeneti készletezési probléma miatt késett az indulás, és a cég dolgozik a megoldáson.

A reptérhez tartozó üzemanyag-kiszolgáló céget ez a probléma nem érinti, a vele szerződött légitársaságok gépei továbbra is időben kapnak kerozint.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk