Akadozik a kerozinellátás a budapesti repülőtéren

  • narancs.hu
  • 2024. március 30.

Belpol

A spanyolországi és az egyiptomi repülő is késve tudott elindulni.

Átmeneti készletezési probléma miatt nem jutott időben üzemanyaghoz, emiatt késve tudott elindulni Budapestről két utasszállító repülőgép is – közölte az RTL Híradó.

Az egyik gép pénteken reggel negyed hétkor indult volna Egyiptomba, Hurghadába. A riportban megszólaló utas szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a kijelzőn előbb az állt, hogy az indőpont 7.45-re módosul, aztán a délelőtt nagy részében a várakozó utasok csak annyit láttak, hogy az indulás továbbra is késik. Végül délben kaptak tájékoztatást arról, hogy a gépük este 21.30-kor tud fölszállni.

Az egyik utas úgy hallotta, hogy a repülőbe 4000 liter kerozint tankoltak, de ahhoz, hogy elérjen Egyiptomig, további 11 ezer literre volt szükség. 

A Ryanair csütörtöki, Spanyolországba indult járata is üzemanyagra várva késett, az indulás eredeti időpontjához képest egy órát.

A Liszt Ferenc Repülőtér legnagyobb üzemanyag-szállítója a Mol. A cég szóvivője, Bakos Piroska azt nyilatkozta, a repülőgép-üzemanyag gyártása folyamatos, az állami cég a szerződésében vállalt és előre egyeztetett teljes mennyiséget időben szállította a reptér üzemanyag-kiszolgáló cégeinek. A Budapest Airport azt közölte, hogy az Air-BP repülőgépüzemanyag-kiszolgálónál jelentkező átmeneti készletezési probléma miatt késett az indulás, és a cég dolgozik a megoldáson.

A reptérhez tartozó üzemanyag-kiszolgáló céget ez a probléma nem érinti, a vele szerződött légitársaságok gépei továbbra is időben kapnak kerozint.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.