Porkoláb dandártábornok már nem miniszteri biztos

  • narancs.hu
  • 2024. március 30.

Belpol

A védelmi innovációért – és a rezilienciáért – felelt. Megbízatásának lejárta előtt döntött a honvédelmi miniszter, indoklás nélkül.

Több mint fél év múlva egyébként is lejárt volna Porkoláb Imre Zoltán dandártábornok, védelmi innovációért felelős miniszteri biztos megbízatása, mégis most szüntette meg azt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, indoklás nélkül – vette észre a 24.hu.

A Hivatalos Értesítőben jelent meg az erről szóló közlemény.

A tábornokot 2022 szeptemberében nevezték ki erre a posztra, 200 ezer forint díjazás illette meg, háromfős titkárság támogatta a munkáját.

A kinevezéséről szóló dokumentum szerint többek között az ő feladata volt „a stratégiai szintű védelmi innováció társadalmi, kormányzati, közösségi, továbbá a szövetséges, illetve a hazai és nemzetközi üzleti környezettel kialakítandó együttműködési rendszerének tárcaszintű feladatainak ellátása”, valamint „a védelmi innováció és a nemzeti ellenálló képesség (a továbbiakban: reziliencia) fejlesztés ágazati feladatainak összehangolása”, „egy átfogó védelmi innovációs, reziliencia- és képességfejlesztési koncepció kidolgozása”, és így aztán „a társadalmi ellenálló képesség fejlesztésével kapcsolatos hazai és nemzetközi erőfeszítések figyelemmel kísérése”. Össze kellett hangolnia „a Honvédelmi Minisztérium reziliencia-fejlesztéssel kapcsolatos stratégiai szintű ágazati feladatainak” végrehajtását is.

A címlapképen Porkoláb Imre miniszteri biztos előadást tart a Védelmi Innovációs Kutatóintézet (VIKI) és a Honvédelmi Minisztérium szervezésében létrejött NATO DIANA Innovációs Hét című rendezvényen a budapesti Bálnában 2023. szeptember 19-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk