Akár egy hetet csúszhat az előválasztás második fordulójának kezdete

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 28.

Belpol

Több idő kellhet arra, hogy nyomtassák és kiszállítsák a szavazólapokat.

Eredetileg redetileg jövő hétfőn lenne, de akár egy héttel is későbbre tolódhat az ellenzéki előválasztás második körének rajtja - írja a Népszava.

A lapnak több forrás is megerősítette, hogy felmerült a második forduló csúsztatásának terve, ugyanis a résztvevő pártok - a DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum - szakemberei szerint a jövő hétfőn rajtoló második körre késhet a szavazólapok nyomtatása, emellett a lapok és az urnák eljuttatása a szavazókörökbe is több időt vesz igénybe a tervezettnél. A lap információi szerint az informatikai rendszer áthangolása is komoly és időigényes munka. Az egyhetes csúszási javaslatról a tervek szerint ma döntenek az előválasztást bonyolító pártok.

A lapnak azonban minden forrásuk hangsúlyozta: az október 23-i megemlékezésekre és a tervezett közös ellenzéki demonstrációra végleges és teljes lesz az előválasztás eredménye.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.