Akkumulátorgyár létesülésétől tartanak a pécsiek – és nem is ok nélkül

  • narancs.hu
  • 2024. február 19.

Belpol

Hatalmas körzetet nyilvánítottak beruházási területté a város mellett.

Az ivóvíz-ellátás szempontjából létfontosságú, terjedelmes méretű körzetet minősítettek át beruházási területté Pécs mellett, pedig a pécsi önkormányzat már egy évvel ezelőtt közgyűlési határozatban elfogadta, hogy nem támogatja akkumulátor-ipari beruházás létesítését a városban. A városvezetést a tavalyi év derekáig 16 megkeresés érkezett akkuipari-üzem létesítése céljából.

Júliusban a kormány egy 600 hektáros kiemelt beruházási célterületet jelölt ki Pécs közvetlen közelében, Bicsérd, Kővágótöttös és Kővágószőlős községek területén – írja a 24.hu. (A lap megjegyzi, hogy a debreceni CATL-gyár ennek a területnek a harmadán épült.) Gyanakvásra ad okoz, hogy a kormányhatározatban nem nevezték meg, milyen ipari beruházást terveznek.

Így az ipari park vízigényéről sincsenek adatok, de a helyi víziközműcég műszaki osztályvezetője szerint Pécs vízellátása is veszélybe kerülhet. A jelenlegi modellezések alapján nagyon kevés a tartalék-vízmennyiség.

A pécsiek attól tartanak, az ipari park szennyezné a vizeket. Bár Szijjártó Péter a múlt év végén azt ígérte, hogy „nem tárgyalunk akkugyár Pécs mellé hozataláról”, könnyen lehet, hogy akkumulátor-feldolgozó üzem létesül a környéken

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk