Állami beruházásokat kaszált el a kormány

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 6.

Belpol

Vasúti fejlesztések mentek a süllyesztőbe, de a Dél-Budai Centrum sem kap autópálya-lehajtókat. 

Több fejlesztést is törölt a magyar kormány – vette észre a hvg.hu. A kedd esti Magyar Közlöny szerint törölték a Dél-Budai Centrum megközelíthetőségének fejlesztését, amelyet egy szintén visszavont korábbi döntés úgy konkretizált, hogy két autópálya-lehajtót kellett volna építeni. 

A vasúti fejlesztések közül visszavonták a Ferencváros C elágazás – Kőbánya felső – Rákos – Rákosliget, valamint Rákos – Gyömrő vasúti vonalszakasz fejlesztése, Budapest külső körvasúti megállóhelyek (Pestújhely, Újpalota, Rákosfalva, Rákosszentmihály), valamint Albertfalva  megállóhely kiépítése, fejlesztése. Törölték a Galvani hídra vonatkozó „Új Duna-híd és kapcsolódó közlekedési infrastruktúra előkészítés Budapesten” című tételt, és a Gellért-hegyi közpark átfogó közterületi megújításának előkészítését. 

Hatályon kívül helyezték a debreceni velodrom, a Hortobágyi Deportálások Emlékhelye és a Recski Nemzeti Emlékpark fejlesztését célzó beruházás kiemeltté nyilvánítását. Visszavonták a Gödön megkezdett Adatközpont-beruházás állami érdekű hasznosításáról szóló határozatot is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk