Államosítják a Ráday utcát

  • narancs.hu
  • 2024. október 4.

Belpol

November 1-jével elveszik a főváros kezeléséből a forgalmas ferencvárosi utcát.

FRISSÍTÉS: Sajnos félreértés történt: a Ráday utca valóban gazdát cserél, de nem államosítják, hanem Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester kérésére a kerület kapja meg az utca fenntartását a Fővárostól. A hibáért elnézést kérünk.

November 1-jétől nem a főváros kezelésében lesz a ferencvárosi Ráday utca– írja a hvg.hu.

Egy késő este közzétett rövid kormányrendelet ugyanis törli a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló, már többször módosított korábbi jogszabály mellékletében szereplő kiemelt forgalmú vagy országos közúti közlekedésben fontos szerepet játszó főútvonalak listájáról a Ráday utca Kálvin tér és Boráros tér közti részét, vagyis az egész utcát, beleértve „kezdő- és végcsomópontjait is”.

A döntéshez egyelőre nem mellékeltek indoklást, de olyan utcáról van szó, amelyben sok vendéglő és üzlet működik.

A lap emlékeztetett, korábban már több, nagy forgalmú fővárosi teret is államosított a kormány. A Podmaniczky Frigyes tér, a Vörösmarty tér és a Széchenyi István tér államosításának ügye még a bíróságot is megjárta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk