Jámbor András Szentkirályi Alexandra javaslatával támadja a Fideszt

  • narancs.hu
  • 2024. október 4.

Belpol

A képviselő szerint ha a Fidesz a fővárosban antikorrupciós szobát akar, akkor kéne egy az Országgyűlésbe is.

Miután Szentkirályi Alexandra a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén azt javasolta Karácsony Gergely főpolgármesternek, hogy legyen antikorrupciós szoba, Józsefváros országgyűlési képviselője pedig már válaszolt is:

„Szentkirályi Alexandra antikorrupciós szobákat javasolt a fővárosban. Akkor én most beadom ugyanezt a parlamentbe”

– írta Jámbor András pénteki Facebook-bejegyzésében. Az országgyűlési képviselő szerint „legyen minden minisztériumban és állami cégben antikorrupciós szoba, ahol bárki betekinthet a cégek bármilyen szerződésébe.” Jámbor azt írta, reméli, hogy a Fidesz a parlamentben is megszavazza majd az előterjesztést, ha már a fővárosban támogatja.

Péntek délelőtt igencsak nagy fesztültségek közt indult el a főváros Közgyűlés, aminek folyományaként a Fidesz-frakció Vitézy Dávidékkal és a Tisza Párttal közösen támadta meg Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát a főpolgármesterei és közgyűlési jogkörökről, majd el is napolták a javasatot.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk