Árpád hídi baleset: a tragédiát okozó férfit a karambol előtt előállították és elengedték

  • narancs.hu
  • 2024. július 4.

Bűn

Bejelentés érkezett, hogy egy férfi zavartan viselkedik, kábítószer befolyása alatt állhat. Elismerte, hogy kábítószert fogyasztott, mégis szabadon távozhatott.

Egy 43 éves férfi lopott taxival okozta azt a halálos balesetet, amely szerda késő este történt az Árpád hídon; a balesetben a férfi is életét vesztette – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Csécsi Soma elmondta,

a férfi a III. kerületi Tavasz utcában, kihasználva egy, a taxija mellett dohányzó nő figyelmetlenségét, „bepattant” a nyitva hagyott ajtajú járműbe.

A nő megpróbálta az ajtót kifeszíteni, de egy rövid dulakodás után a férfi elhajtott, majd az autóval felment a Árpád híd Vörösvári út irányába vezető lehajtójára, szemben a forgalommal. Már a lehajtón ütközött egy autóval, anyagi káros balesetet okozva, majd később Pest irányába hajtva, a margitszigeti lehajtó után két autóval ütközött.

Ennek következtében a balesetet okozó férfin kívül egy másik jármű sofőrje, egy 34 éves férfi és utasa, egy 32 éves nő a helyszínen életét vesztette, a harmadik járműben – egy másik taxiban – négyen megsérültek.

 
Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője sajtótájékoztatót tart az előző napon késő este, az Árpád hídon történt halálos balesetről a Rendőrségi Igazgatási Központ előtt 2024. július 4-én. 
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A BRFK a balesettel összefüggésben büntetőeljárást indított, szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a balesetet okozó férfi szervezetében a baleset pillanatában volt-e kábító, bódító hatású szer.

Továbbá szakértők bevonásával vizsgálják azt is, hogy mekkora sebességgel hajthatott. A hídon történtek ügyében a BRFK halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást, a Tavasz utcában történtekkel kapcsolatban pedig jármű önkényes elvétele miatt.

Csécsi Soma kitért arra is, hogy a balesetet okozó férfit szerdán – egy 5 óra 10 perckor történt bejelentés alapján – a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása miatt.

A bejelentés egy III. kerületi címről érkezett, hogy ott egy férfi zavartan viselkedik, vélhetően kábítószer befolyása alatt áll. A rendőrök kimentek a címre, a férfit megtalálták, ruházatát átvizsgálva kábítószergyanús anyag került elő.

A kerületi rendőrkapitányságon állították elő, ahol gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, majd mintavétel is történt. A férfi a drogfogyasztást elismerte, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, továbbá vallomást sem tett. Tekintettel arra, hogy az őrizetbevétel feltételei nem álltak fenn, a férfit szabadon engedték. Csécsi Soma rámutatott, hogy az említett ügyekben három büntetőeljárás van folyamatban: csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása vétség miatt, jármű önkényes elvétele, valamint halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.

Egy macska, egy lótusz

Egyiptommal és a fáraókkal krimitől a sorsjegyen át egészen a bútordarabokig bármit el lehetett adni már 100–150 évvel ezelőtt is. Az egyiptománia kutatása viszonylag fiatal terület, általában egyiptológusok vagy régészek, történészek foglalkoznak a témával, mellékprojektként. A fogalomba bármely egyiptomi motívum felhasználása beletartozik úgy is, hogy a kontextus teljesen független az egyiptomi kultúrától.