ÁSZ: Újra kaphat költségvetési támogatást a DK

  • narancs.hu
  • 2020. július 28.

Belpol

Az Állami Számvevőszék szerint már minden rendben a párt gazdálkodásával.

Újra kaphat költségvetési támogatást a Demokratikus Koalíció (DK) – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden délután.

A szerv azt írta, a DK megragadta az esélyt, és 2019-re vonatkozóan dokumentumokkal igazolta, hogy kialakították a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit, ezzel pedig a párt megteremtette a lehetőséget a a költségvetési támogatás felfüggesztésének visszavonására.

Az ÁSZ egyúttal tudomásul vette a DK intézkedési tervét, amelyet a párt a 2017-2018-ra vonatkozó ellenőrzés megállapításai alapján állított össze. Ebben a DK elnöke kinyilvánította, hogy helyreállítja a párt gazdálkodásának törvényességét.

Az ÁSZ idén májusban jelentette be, hogy felfüggeszti a párt költségvetési támogatását, amíg helyre nem állítják a törvényes gazdálkodást. Most a hivatal azt közölte, hogy "a Demokratikus Koalíció megragadta az esélyt, és a megadott határidőben dokumentumokat, adatokat adott át az Állami Számvevőszéknek. Az ellenőrzés törvényes lefolytatásáért felelős felügyeleti vezető értékelése szerint a DK által benyújtott dokumentumok igazolják, hogy a pártnál megteremtették a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit."

Az ÁSZ egyúttal tudomásul vette a DK intézkedési tervét, amelyet a párt 2017-2018-ra vonatkozó számvevőszéki ellenőrzés megállapításai alapján állított össze. Az intézkedési tervben a DK elnöke által meghatározott feladatok alkalmasak a számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására, illetve jövőbeli elkerülésére.

Azt is írták, hogy ezek alapján az ÁSZ visszavonta a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztésére vonatkozó intézkedését, a DK így nem veszít pénzt, hozzájuthat a költségvetési támogatásához. Erről az ÁSZ tájékoztatta a párt elnökét és az intézkedést foganatosító Magyar Államkincstárat.

Hozzátették azt is, hogy az ÁSZ a törvényi előírásnak megfelelően kétévente ellenőrzi a pártok gazdálkodásának törvényességét, így a következő 2019-2020-ra vonatkozó ellenőrzésnél értékeli majd, hogy a DK gazdálkodását törvényesnek tartja-e.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!