Átlátszó: hárommilliárd forintnyi PCR-teszt végezte a kukában

  • narancs.hu
  • 2024. január 12.

Belpol

Az Országos Vérellátó Szolgálat 2022-ben több mint 188 ezer tesztet selejtezett le.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) az Átlátszó közadatigénylésére elárulta, hogy 2022-ben egy alakalommal történt „Procleix Sars Co-V2 teszt megnevezésű Covid teszttel kapcsolatos selejtezés.”

A portál emlékeztetett, a Bayerné Dr. Matusovits Andrea által vezetett OVSZ korábban a koronavírus-járvány miatt felmentést kapott a közbeszerzés alól, és 18,2 milliárd forintot költött a vizsgálatokhoz szükséges tesztek, tesztelés, mintavételhez, mintakezeléshez szükséges eszközök, szolgáltatások beszerzésére. A pénz jelentős részét, nettó 16,28 milliárd forintot a Vascular Venture Kft. kapta, a cégtől 1 millió PCR-tesztet vettek.

Az Átlátszó által megszerzett dokumentumokból most kiderült, éppen a cég által engedélyeztetett termékekből adtak át a megsemmisítési jegyzőkönyv alapján 188 582 darabot selejtezésre a Septox Kft.-nek, ami a veszélyes hulladékok megsemmisítését végzi keretszerződés alapján az OVSZ-nek.

Az OVSZ által a Vasculare-nek kifizetett bő 16 ezres darabárral számolva a leselejtezett tesztek ára nettó 3,07 milliárd forint volt, vagyis ennyi ment a kukába.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk