Autómosót vesz a közmédia

  • narancs.hu
  • 2023. február 22.

Belpol

Amivel akár 15-20 szolgálati autó is tisztára mosható egy nap. Hagy csillogjanak.

Saját autómosója lesz a közmédiának

derült ki az RTL által kedd este. A csatorna az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumok alapján számolt be arról, hogy az MTVA 34 millió 990 ezer forintot fizet a a GIA-Hungária Kft.-nek egy önkiszolgáló rendszerű, gépi kefés autómosóért. Az árban benne van az üzembe helyezés, a karbantartás és plusz egy év jótállás.

Az autómosóval akár 15-20 szolgálati autó is tisztára mosható egy nap alatt.

Az RTL információi szerint az állami média óbudai telephelyének egyik épületét is átalakítják a beruházás miatt. A dokumentáció részletesen tartalmazza, milyen műszaki és technikai paraméterek szerint kell majd átalakítani az autómosónak kinézett épületet.

Az MTVA a riport megjelenéséig nem válaszolt az RTL-nek arra a kérdésére, erre mégis miért van égető szükség.

Az RTL emlékeztetett, hogy nem ez az első furcsa műszaki beruházás a közmédia óbudai épületegyüttesénél: mióta országgyűlési képviselők 2019 telén megpróbáltak bejutni az egyik stúdióba, a székházat már golyóálló üvegből készült, mozgásérzékelőkkel felszerelt zsilipkapukkal védik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!