Az agressziót elítélő állásfoglalás lett a fideszes „békepárti” javaslatból

  • narancs.hu
  • 2023. május 24.

Belpol

A Fővárosi Közgyűlés ellenzéki frakcióvezetőinek módosító javaslatai után.

„Az eredeti Fidesz-KDNP-s előterjesztést a baloldali frakcióvezetők módosító javaslataival átalakító állásfoglalást fogadott el az ukrajnai háború ügyében szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés” – írja az MTI.

A javaslatot Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője terjesztette be, amelyhez azonban a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd frakcióvezetője módosító indítványokat nyújtott be, és végül az ezekben szereplő változtatásokkal fogadták el az állásfoglalást.

A fideszes „békepárti” nyilatkozatnak indult elvi állásfoglalás így már az Európai Tanácsnak „az Oroszország által Ukrajna ellen indított agresszív háborút elítélő” nyilatkozatát is magában foglalja.

A döntés 17 igennel, a Fidesz-KDNP tíz nem szavazatának ellenében és egy tartózkodás mellett született meg. Wintermantel Zsolt a szavazás után újságíróknak azt mondta: a főváros baloldali többsége, Karácsony Gergely főpolgármester vezetésével elutasította az eredeti békepárti nyilatkozatot, és a módosító javaslatok színtiszta belpolitikai csatározássá minősítették a kérdést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk