Az Együtt szerint ők az egyetlen párt, amely nem „néphülyítéssel” akar szavazatokat szerezni

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. január 27.

Belpol

Ez üzenet az MSZP-nek, a DK-nak, az LMP-nek és a Momentumnak is?

Kampánynyitót tartott szombaton az Együtt, Csepelen a párt arcai igyekeztek sokkal nagyobb ígéreteket tenni annál, mint amekkora esélyük lehet a választásokon. Szigetvári Viktor miniszterelnök-jelölt azt mondta, hogy az Együtt az egyetlen párt, amely demokrataként bátran megszakítaná a jogfolytonosságot és feles többséggel „elhajtaná” Polt Péter legfőbb ügyészt és Matolcsy Györgyöt, a jegybank elnökét. Közölte, hogy ők koalíciós kormányzásra készülnek, és úgy fogalmazott: az „Orbán-rezsimet” a ´89–90-esnél sokkal keményebb rendszerváltással kell leváltani. Arról már nem beszélt, hogy kikkel lépnének koalícióra, de azt kiemelte, hogy az együttműködésbe elsősorban a tapasztalatát vinné, mivel az ellenzéki kormányfőjelöltek közül ő az egyetlen, aki részt vett már kormányülésen és közigazgatási államtitkári értekezleten.

Az Együtt kormányfőjelöltje hangsúlyozta, a „szélsőjobboldali demagógia és a baloldali pártok hazug ígéretei között” ők az egyetlenek, akik tisztességes liberális demokrataként azt mondják, amit meg lehet csinálni a piacgazdaság szétverése nélkül. Az Együtt lesz az egyetlen olyan párt a szavazólapon, amelyik nem néphülyítéssel akar szavazatot szerezni – mondta.

Szigetvári Viktor kifejtette, hogy mit tennének az Együtt kormányra kerülése első napján, íme:

– eltörölnék a felsőoktatási tandíjat,

– elengednék a Diákhitel2 tartozásait,

– 18 évre emelnék az iskolakötelezettséget,

– lerövidítenék a kórházi várólistákat,

– az orvosi rendelőkben legfeljebb egyhetes előjegyzést tennének lehetővé, valamint 25 százalékkal megemelnék a háziorvosi praxist.

Kis párt, kis tömeg – a csepeli kampánnyitó

Kis párt, kis tömeg – a csepeli kampánynyitó

Fotó: MTI

Juhász Péter, az Együtt elnöke beszédében a soha meg nem alkudók pártjának nevezte az Együttet, amely szerinte az egész életüket végig dolgozókért, a jövőjükért aggódó pályakezdőkért és a megtakarításaikat a hatalomtól féltőkért is küzd.

Szabó Szabolcs, az Együtt Csepel–Soroksár országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, 2014-ben be tudta bizonyítani, hogy a Fidesz vezető arcait is le lehet győzni és szerinte ez most is lehetséges. Kiemelte, más pártokkal ellentétben nem ígérnek 13. és 14. havi nyugdíjat, mert azt úgysem tudnák megadni, helyette reális válaszokat kínálnak a valódi problémákra. Ehhez legfontosabb fegyverüknek pedig azt nevezte, hogy nekik van igazuk és van bátorságuk ezt be is bizonyítani. Az Együtt helyi jelöltje azt üzente az ellenzéknek, ha változást akarnak, akkor álljanak mellé és „ne hátrafelé húzzák a szekeret”.

Neked ajánljuk