Egerbe is berobogott a dilivonat: a helyi Fidesz azzal riogat, hogy Soros felvásárolja a város civil szervezeteit

  • Magyar Krisztián
  • 2018. január 27.

Belpol

Mindegy, hogy mivel, csak lehessen szédíteni a népet.

Miskolc, Pécs, Debrecen és Szolnok után újabb megyei jogú városban fogadott el a fideszes többségű képviselő-testület (ál)nyilatkozatot a bevándorlás és Soros György ellen. A lapunk által látott előterjesztés – amelyet Habis László polgármester jegyez – egészen elképesztő indoklással vezeti fel a javaslatot, a városvezető így indít: Egerben már régóta sokszínű és aktív a civil élet, sok az önszerveződő közösség, éppen ezért közbe kell lépniük, és meg kell őket védeni attól, hogy

„(…) Soros György spekulációs ügyletekből származó vagyonából felvásárolja azokat és rájuk kényszerítse betelepítéspárti ideológiáját”.

Tehát a város polgármestere és a fideszes többség egyenesen retteg attól, hogy bekopogtat Soros György vagy valamely képviselője, és vételi ajánlatot tesz például – az Egri Civil Kapu adatbázisa szerint tényleg létező – Agria Alkoholizmus Ellenes Klubra, az Egri Folt-Tündérekre, vagy megtetszik neki az Egri Linux Baráti Kör, és ezentúl velük hozatja be majd migránsok ezreit a hevesi megyeszékhelyre.

Orbán és Habis

Orbán és Habis

Fotó: MTI

Az előterjesztés bevezetőjében aztán szerepelnek azok az agymenések is, amelyek a többi város hasonló dokumentumaiban: attól félnek, hogy migránstábor alakul ki Egerben, és Soros György bevándorlásszervező irodákat nyit, és ez a terve „valamennyi magyar településre, így Egerre is rendkívül veszélyes, hiszen veszélybe kerülne a mindennapok biztonsága”.

A közgyűlés csütörtöki ülésén a szavazás előtt előkerültek a fideszes propagandagépezet milliószor elpufogtatott paneljei, de a kormánypárt helyi szervezetének elnöke azért igyekezett azokat is túlszárnyalni, és – a Heol.hu tudósítása szerint – kijelentette: csakis azért nincsenek menekültek most Egerben, mert a kormány megvédte a határokat. Martonné Adler Ildikó aztán utalt arra is, hogy azok az ellenzéki képviselők, akik nincsenek velük egy véleményen, talán hazaárulók. Végül a fideszesek és három független – közülük ketten korábban jobbikos színekben politizáltak – helyi politikus megszavazta az állásfoglalást, a három baloldali képviselő nem voksolt.

Érdekes színfoltja volt az egri határozathozatal előzményeként egy nyílt levél, amelyet néhány nappal a szavazás előtt közölt az Egri Ügyek nevű helyi portál. A levelet egy egri civil, F. Gál Sándor írta, aki egyebek közt kiemelte: „(…) A gyűlölködés, a megosztottság, a munka világában tetten érhető értékválság, a közösség értékteremtő erejének devalválása, a filantrópia szellemiségének szelektív engedélyezése, a közömbösség terjedése, az egyre növekvő fantom, az állam mindenekfelettisége sötét időket idéz”, és egy új határozati javaslatot ajánlott a képviselőknek, amelyből kimaradtak volna az uszító és félrevezető részek. A levél nyilvánosságra kerülése után a helyi civil szervezetek többségét tömörítő Egri Civil Kerekasztal elnöke nem győzött elhatárolódni, és igyekezett leszögezni, hogy ez nem a szervezet, hanem csak az egyik alapító tagjuk véleménye.

Az már korábban kiderült, hogy az egri fideszes politikusok mindent megtesznek, ha a haza védelméről van szó: tavaly januárban Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő posztolt egy fotót Simicskó István honvédelmi miniszterrel, amelyhez ezt a kommentárt fűzte: „Megvédjük az országot.”

false

 

Fotó: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala

A Honvédelmi Minisztérium végül nem győzött magyarázkodni, ezt találták ki: a két politikusról készült fénykép „csupán egy, a harcművészeti múltjukra utaló közös emlékfotó és elkészültének általa (mármint Simicskó István) ismert célja ennek megörökítése volt”. Aztán hozzáteszik, hogy a fotó és a hozzá közölt kommentár „semmilyen módon nincsenek összefüggésben a médiában megjelent cikkek tartalmi elemeivel és nem tükrözik a honvédelmi miniszter álláspontját”.

Szolnok is észbe kapott: elítélik „Soros civiljeit"

Beálltak a sorba. Miskolc, Pécs és Debrecen után Szolnok városvezetésének is leesett a tantusz: mégiscsak muszáj elítélni „Soros civiljeit”. Na, melyik buzgó település lesz a következő? A decemberi kinyilatkoztatási hullám után a lemaradók egyikeként most a szolnoki közgyűlés határozatban utasította el „Soros civiljeinek támogatását” és azt, hogy a városban bevándorlást szervező iroda (!)

 

Figyelmébe ajánljuk