Az EMMI támogat egy képzést, ahol a jelentkezők vállalják, hogy nem írnak fel fogamzásgátlót

  • narancs.hu
  • 2019. március 18.

Belpol

Ezenfelül legalább az év végéig nem végeznek abortuszt.

Több, mint húszmillió forint értékben támogatja a Katolikus Szeretetszolgálat orvosok és egészségügyi szakdolgozók  részvételét egy furcsa tréningen - számol be a 444.

A résztvevőknek a 700 ezer forintos részvételi díj 5 százalékát, azaz 35 ezer forintot kell befizetniük, a többit a Katolikus Szeretetszolgálat fizeti sikeres pályázónak. A FEMM Medical Management képzést a FEMM Foundation szervezésében tartják meg, és “olyan oktatókat képeznek ki, akik a menstruációs rendellenességgel, meddőséggel küzdő, illetve a saját nőiségüket, egészségüket értelmezni, követni vágyó nőket tudják megtanítani testük működésére – írja a termekenyvagy.hu honlapja. Amely honlap egyébként annak a Napro technológiának (meddőség kezelés természetesen keresztényeknek) a népszerűsítője is, amely hazai nőgyógyászok szerint meglehetősen kevés tudományos bizonyítékkal bír, ám a Katolikus Egyház lelkesen támogatja.

A pályázóknak motivációs levelet kell írniuk és be kell másolniuk még a lakcímkártyájukat is. Ezenfelül kötelezően ki kell tölteni egy szándéknyilatkozatot, amely szerint vállalják, hogy legalább 2019. december 31-ig nem végeznek művi terhesség-megszakítást, nem alkalmaznak fogamzásgátló tablettát, eszközt fogamzásgátlási céllal, nem vesznek részt inseminatioban, sőt semmilyen mesterséges megtermékenyítési eljárásban, ráadásul a páciensek körében népszerűsítik a FEMM módszer alkalmazását.

A pályázat adatvédelmi szabályzatából kiderül, hogy a támogatást 30 fő részére nem is a Katolikus Szeretetszolgálat, hanem az EMMI adja, így állami támogatásból képeznek olyan orvos-, egészségügyi oktatókat, akik nem írnak fel a fogamzásgátló tablettát. A támogatott jelentkezők számát 30 főben maximálták.

A FEMM Medical Management képzést szabadon választható tanfolyamként a Semmelweis Egyetem akkreditálta.

Az akkreditációs portálon a tanfolyam díja 499 500 forint, míg a Katolikus Szeretetszolgálat tájékoztatójában és pályázatában 700 ezer forint szerepel. De mi lesz a kettő közötti több mint 6 millió forinttal? A 444 szerint ez bizonyosan nem szállást és étkezést fedez, mivel a Katolikus Szeretetszolgálat/EMMI pályázatban az szerepel, hogy ezeket mindenkinek magának kell biztosítania, ehhez anyagi segítséget nem tudnak nyújtani.

A pályázat határideje március 15-én lejárt, de most meghosszabbították egy héttel.

Figyelmébe ajánljuk