Az igazgatóhelyettes visszahelyezését követelik a miskolci pedagógusok

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 9.

Belpol

Dezsőfi Györgyöt azért mentették fel, mert beleállt a polgári elégedetlenségbe. Hétfő reggel fekete ruhában, élőlánccal demonstrálnak mellette.

Mint arról beszámoltunk, a tankerület azonnali hatállyal felmentette tisztségéből Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, amiért szeptember 5-én részt vett az iskola polgári engedetlenségi akciójában.

Pilz Olivér, a gimnázium egyik pedagógusának tájékoztatása szerint a tantestület a felmentést követően szolidaritási nyilatkozatban állt ki Dezsőfi mellett.

A nyilatkozat szerint a pedagógusok elutasítják, hogy "igazgatóhelyettes urat azért mentették fel tisztségéből, mert polgári engedetlenség keretében kiállt a diákok és a pedagógusok érdekeiért, hitet tett a magyar oktatás jobbítása mellett. Elkeserít és felháborít minket, hogy egy kiváló szakembert ezekért retorzió ér."

A szolidaritási nyilatkozatot aláíró pedagógusok követelik, hogy a tankerület vonja vissza a határozatot és helyezze vissza tisztségébe az igazgatóhelyettest.

Pilz Olivér tájékoztatása alapján hétfő reggel fél 8 és 8 között fekete ruhában, élőlánccal veszik körül az iskola épületének tömbjét, jelezve az eljárás, példastatuálás elfogadhatatlanságát és a Dezsőfi melletti kiállást. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.