Az igazgatóhelyettes visszahelyezését követelik a miskolci pedagógusok

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 9.

Belpol

Dezsőfi Györgyöt azért mentették fel, mert beleállt a polgári elégedetlenségbe. Hétfő reggel fekete ruhában, élőlánccal demonstrálnak mellette.

Mint arról beszámoltunk, a tankerület azonnali hatállyal felmentette tisztségéből Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, amiért szeptember 5-én részt vett az iskola polgári engedetlenségi akciójában.

Pilz Olivér, a gimnázium egyik pedagógusának tájékoztatása szerint a tantestület a felmentést követően szolidaritási nyilatkozatban állt ki Dezsőfi mellett.

A nyilatkozat szerint a pedagógusok elutasítják, hogy "igazgatóhelyettes urat azért mentették fel tisztségéből, mert polgári engedetlenség keretében kiállt a diákok és a pedagógusok érdekeiért, hitet tett a magyar oktatás jobbítása mellett. Elkeserít és felháborít minket, hogy egy kiváló szakembert ezekért retorzió ér."

A szolidaritási nyilatkozatot aláíró pedagógusok követelik, hogy a tankerület vonja vissza a határozatot és helyezze vissza tisztségébe az igazgatóhelyettest.

Pilz Olivér tájékoztatása alapján hétfő reggel fél 8 és 8 között fekete ruhában, élőlánccal veszik körül az iskola épületének tömbjét, jelezve az eljárás, példastatuálás elfogadhatatlanságát és a Dezsőfi melletti kiállást. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!